Marmor och mässing i Stockholmsbadrum

För en tid sen fick vi upp ögonen för badrummet hemma hos bloggerskan Margaux Dietz. Hon har nyligen köpt ny lägenhet här i Stockholm tillsammans med sin sambo (hela lägenhetsletandet och köpet är med i tv-serien “Dröm dig hem”). Eller jag tittade som vanligt på badrummet först och främst, resten är som du vet sekundärt för mig som badrumsnörd.

Badrummet var lyxigt och genomtänkt i marmor och mässing. Snyggt, enkelt men ändå pampigt!

Samma platta på vägg och golv

Detta badrum har genomgående samma plattor, i stort format á 60x60cm, på både väggarna och golvet som ger badrummet en enhetlig känsla och i sin tur skapar den där pampigheten som finns här. För genom att inte mixa för många olika material hamnar marmorn här i fokus och endast de patinerade inbyggda mässingsblandarna sticker ut som detaljer.

Resten underordnas och bidrar till den moderna minimalistiska looken = ett bra tänk att komma ihåg om du vill få till lugn känsla med en såhär flödig marmorplatta!

OCH inte minst – notera att vattenlåset är dolt och inte stör intrycket. Precis som det ska vara och som vi envisas med att påpeka när det inte är så.

Förvaring i badrum

En sak många skulle nog tveka inför i detta badrum är bristen på dold förvaring för alla badrumsprylar. Visst finns det bra med avställningsyta och hyllnischer, men några skåp eller lådor för “fula” saker saknas helt här. I och för sig kanske det är något positivt för dig som älskar prylar så du inte kan hamstra onödiga saker, men för oss är det lite av ett problem.

Vi hade gärna sett kanske några snygga och stilrena högskåp här i badrummet som just kunde förvara våra burkar m.m. Men misströsta inte, det är rätt lätt att ordna även i efterhand. Tips för förvaring i badrum likt detta;

Knepet skulle vara att satsa på stilrena skåp som är grunda (max 20-25cm) så de inte tar över rymden i detta badrum. En bra placering av dessa skulle kunna vara mellan dörren och badkaret alt. även komplettera med liknande platsbyggda skåp ovanför toaletten i nischen.

Skulle du behålla Thonet nr. 14 stolen i svart och rotting (som skulle kunna fungera för de temporära saker du vill nå från badkaret) så skulle det vara snyggt att följa upp med svarta betsade skåp med diskreta handtag i mässing. Vill du istället ha det fortsatt ljust så är vanliga vita släta skåpsluckor att föredra med push-open funktion för minimal synlighet.

Mässing med patina

Vill du höra en hemlis? Vi har faktiskt sett detta badrum förut utan nämnvärd styling eller piff. Se nedan i galleriet hur det såg ut då i sin avskalade look. Notera även hur vackert mässingen patinerats med användningen.

Vad säger du – visst gör växterna, lite textilier, varma naturtoner på detaljerna och designklassikern stolen Thonet nr. 14 med rottingsits ganska mycket för känslan i detta moderna badrum? De gav badrummet ett liv på helt annat sätt.

Kom ihåg det när du vill ge ditt badrum lite extra själ och förändring med små medel!

Klicka på bilderna för att se större!


Foto från Margaux Dietz blogg och Design Therapy – FÖRE-styling bilderna är från Bricmate.

.

Exit mobile version