Hemma hos Kenza Zouiten

Idag tänkte vi visa ett snyggt och stilrent badrum vi hittade av en slump för ett tag sen. Detta snygga badrum finns hemma hos Kenza Zouiten (en känd och populär bloggerskan som du inte har missat om du har intresse för mode och livsstil). Du hittar hennes blogg här.

Detta badrum gillar vi för dess enkelhet och att det stilmässigt ändå har en tydlig karaktär som tar för sig!

I Kenzas badrum är materialvalen klassiska med fokus på blandarna och detaljerna i mässing. Väggarna är klädda med en tidlös vit fasad kakel i 7,5x15cm satt i halvförband och vit fog. Kanske inte det första valen vi trott att hon skulle göra men det håller över tid och kommer vara lika snyggt idag som om 10år.

Vi har ju tidigare skrivit om vit fog och hur många kan vara oroliga över att den kommer snabbt bli solkig och skitig – här hittar du våra tips på hur du ska tänka kring det!

Golvet är satt med marockanskt klinkers i ett rutigt mönster som går i mörkgrönt, benvitt och svart. Det ger en grafisk effekt och på denna lilla yta så lyfter det badrummets karaktär till det vita kaklet på väggarna på tydligt och bra sätt.

En annan detalj som vi gillar i detta badrum är att det inte har helkaklade väggar överallt. I badkarsdelen är det helkaklade väggar, medan i de “torrare” delarna är det istället halvkaklat som bröstning på ca 1,2m höjd. Detta gör att de fasade plattornas effekt inte tillåts ta över och intrycket blir lite lugnare och mer som ett “vanligt” rum. Något som ligger helt rätt i tiden just nu!

Så hur vet du var du ska låta kaklet sluta? Jo, se först över vilka fasta mått och nivåer du har att förhålla dig till och låt dessa bli vägledande – här t.ex. styr tvättställsblandarens höjd och LED-spegelns början var kaklets bröstning bör ligga. Genom att respektera badrummets linjer får du ett balanserat och harmoniskt intryck som ger ett lugn (du kan läsa mer om det här).

Sist men inte minst sätter den svarta duschväggen en viktig ton i detta badrum och bidrar med en industriell touch som gör att badrummet känns lite tuffare. Vilket också ger en fin kontrast mot alla mässingsdetaljer i badrummet som med tiden kommer få den där snygga patinan vi älskar!

För det är värt att tänka på tycker vi när du planerar och inreder ditt badrum – att även om du önskar ett stilrent och mjukt badrum, så ska du se till att få till lite material som skapar de där kontrasterna som viktiga för ditt badrums helhet. Utan även de minsta kontraster riskerar allt bara flyta ihop trots alla vackra materialval du gjort…

Vill du veta mer om badrummet och även se före-bilderna, så hittar du dessa här och där kan du även läsa Kenzas egna ord om badrumsrenoveringen!

Foto från Kenza Zouiten.

Exit mobile version