Badrum i Continental Apartments

Badrumsinspiration - continental apartments badrum carrara grey badrumsdrommar feature

continental apartments badrum carrara grey badrumsdrommar feature

I dagarna släpptes nyheten att Sveriges dyraste lägenhet såldes i nybyggda Continental Apartments. Ett unikt boende mitt i centrala Stockholm, ritad av arkitekt Andreas Martin-Löf, där det ingår 24h room service, gym och parkeringshjälp om du så önskar, som verkligen spräckte maxgränsen för vad lägenheter kan kosta. Vad sägs om 104,5miljoner för 418kvm? Då ligger lägenheten på våning 19, det översta våningsplanet, och har utsikt över Stadshuset.

Vi blev så klart nyfikna på hur badrum i de olika lägenheter ser ut. Självklart får man inte se just badrummen i denna 418kvm stora våning i flera plan, men vi har ändå sammanställt planlösningarna i de övriga lägenheterna, i huset finns ytterligare 18 lägenheter där minsta är en 1:a på 36kvm för strax under 6 miljoner.

Badrumen i Continental Apartments kan kort beskrivas som ljusa och stilrena med klassiska material såsom marmor och trä med strama linjer på badkar och tvättställ. Snyggt absolut, men annorlunda eller något utöver det vanliga kanske det inte är. Nybyggnationer brottas ju alltid med denna balans av lagom för att tilltala så bred målgrupp som möjligt, något som är helt annorlunda än om du själv renoverar ditt drömbadrum.

Om du önskar plocka isär denna stil till din egen så ska du tänka på helhet och jobba med få materialmixar  utan synliga avbrott så mycket som möjligt. Här är det t.ex. samma carramarmor i 30x30cm som går från golv till vägg och binder ihop allt diskret. Alla rör är inbyggda och likaså är det inbyggda blandare, vägghängd toalett och förvaring integrerade maximalt. Duschens avlopp är diskret med avlång brunn och badkarets brunn döljs av karet.

Dessa badrum är ett perfekt exempel på hur du utnyttjar maximalt den extra yta på 15-20cm som dolda avlopp (främst vägghängda toaletten) kräver och döljer spegelskåp, duschblandare i samma veva. Definitivt något att ta efter i mindre badrum där du vill frigöra golvytan så mycket som möjligt.

För dig som är i tagen att disponera och planera ett nyhet badrum, har vi här sammanställt ritningar på lägenheterna i Continental Apartments så du kan låta dig inspireras av deras badrumsplanlösning. Som du ser är badrummen rätt enkla och funktionella för lyx och flärd betyder inte att du ska krångla till det, utan lyx är att förenkla och fokusera på helhet!

Badrum i Continental Apartments:

Mer bilder & info om Continental Apartments här och mer om dyraste försäljningen här. Vill du köpa en lägenhet kontaktar du ESNY mäklare här!

Exit mobile version