Klassiskt badrum i våning anno 1914

Badrumsinspiration - badrum inspiration klassiskt 1914 engelbrektsgatan alexander white badrumsdrommar feature

badrum inspiration klassiskt 1914 engelbrektsgatan alexander white badrumsdrommar feature

Nu tänkte vi visa klassiskt badrum i en våning som verkligen fått magisk styling! Här har de bästa samarbetat och plockat fram en vågad mix av möbler och föremål som verkligen lyfter. Det är Dusty DecoWalles & WallesPolstjernan Antiques och Belenius/Nordenhake som är mästarna bakom denna förvandling.

Våningen ligger i ett hus från 1914, svensk jugendstil, som är en av svensk designs klassiska guldålder. Det var då Svenskt Tenn grundades, våra klassiska filmstjärnor var som störst och serveringsgångarna flitigt användes i stora representationsvåningar. Vi tycker därför det är extra kul att få kika in i denna våning och se hur badrumsrenoveringar kan göras med respekt för husets historia!

Bägge badrum har samma materialval och röda tråd. Det större med badkar och det mindre med dusch. Klassiskt och stilrent med carraramarmor (vi vet att det är tjatigt, men det är också klassiskt snyggt) och gammaldags detaljer som blandare och badkar.

Något vi reagerade på var att taket är ganska sänkt här jämfört med resten av våningen – troligtvis är det ca 2,70m, vilket borde innebära ca 50cm längre än i resten. I gamla våningar är det inte helt ovanligt pga av olika rör och ventilationer m.m. Och då är knepet att kakla hela vägen upp för att maximera rymden i badrummet så att det upplevs som högre. Något du kan ta i åtanke om ditt badrum är längre i takhöjd.

Sen tycker vi det är snyggt att de valt att lägga en hexagonmosaik över hela golvet i badrummet för att lösa de bägge fallen i badrummet. Snygg kontrast mot de 30x30cm plattorna på väggen!

Snyggt hur hela våningens snickerier hänger ihop. Från vardagsrummets platsbyggda bokhylla, till kökets bänkskåp till badrummets kommod och förvaring.

Det går inte att missa hur denna våning verkligen lyfter av mixen mellan antikviteter och samtida design samtidigt som de fina detaljerna från 1910-talets svenska jugendstil är kvar.

En renovering som haft respekt för husets stil, och fått kosta pengar. För utan själen hade inte våningen ens varit i närhet av sin storhet.

Här syns snickerierna lite tydligare i badrum nummer 2 som också går i samma stil som det övre badrummet.

I detta badrum har de istället för badkar valt dubbla takduschar som ger badrummet karaktär. För att få ut maximalt av tvättstället har de placerat tvättställsblandare i “hörnan” så djupet inte störs men också för att en helt sidoplacerad blandare är jobbig om du inte är höger- alt. vänsterhängd (beroende på dess placering).

Små knep som gör skillnad. Begränsningar inom badrum är ofta källan till lösningar som du kanske inte tänkte på först!

Du kan se hela våningen här och inspireras ytterligare av dess 255kvm perfekta styling!

Foto av Hannes Söderlund för Alexander White.

Exit mobile version