Klassiskt badrum med kalksten

Badrumsinspiration - klassiskt badrum inspiration kalksten juramarmor jamtland vindsvaning lundin maklare badrumsdrommar feature

klassiskt badrum inspiration kalksten juramarmor jamtland vindsvaning lundin maklare badrumsdrommar feature

Ljuset, det där självklara ljuset som vi alla drömmer om att få in i hemmet och inte minst i badrummet. Det är nog den svåraste biten att uppfylla i en badrumsdröm – för oavsett hur gärna vi vill så lever i ett land där ljuset är en bristvara på vinterhalvåret. MEN det betyder inte att vi inte kan drömma, längta och sukta efter det.

Det var precis det som lockades oss in i detta snygga klassiska badrum med kalksten. Detta underbara valvfönstret med sina mjuka former och vackra ljus väckte badrumsdrömmen till max för oss!

Planera ljuset i badrum

Så även om du har lyxen att ha ett underbart fönster i ditt badrum, får du inte glömma att även från start planera in olika ljuskällor att återskapa ljuset för de där 70% av årets dagar när solen inte skiner den stund du är i badrummet. Planera in dimmer, justerbara spots som kan skapa vackert släpljus och inte minst fokusera på bra ljus vid spegel som du gärna också kan ha en separat dimmer till.

Fake it ’til you make it! – Det bästa motto som finns för belysning i badrum.

Börja därför alltid med att utgå från just ditt badrums naturliga förutsättningar i form av vinklar, vrår och disponering för att ta tillvara just ditt badrums charm och hur du kan lyfta det ytterligare.

Klassiska material och genomtänkta detaljer

En av sakerna som lyfter detta badrum är hur materialvalen samspelar på enkelt och vackert sätt. Badrummets egna vinklar och vrår får ta plats och bidrar till en härlig atmosfär – noter t.ex. att kaklet slutar där väggen övergår i snedtaket och på detta sätt ger ett inramat intryck.

På samma sätt blir trät på kommoden och hyllorna som en värmande accent mot det grå kalkstensgolvet och de vita blanka 20x20cm kakelplattorna som annars lätt kan kännas kalla och tråkiga.

Välj rätt fokus i budget

Detta badrum är i grunden skapat med ganska vanliga val men där ägarna vetat om vad de ska lägga fokus på – t.ex. är blandarna, toaletten, duschväggarna och kaklet rätt enkelt och mellanprisklass så det landar inom hyfsad budget. Däremot har de satsat på kalksten för golvet som något extra och detsamma gäller badrumsmöbeln och övriga trädetaljerna som troligtvis är beställda av lokal snickare och sticker ut som unikt.

På detta sätt blir badrummet i grunden enkelt men med detaljer som får det att kännas allt ifrån budget!

Smådetaljer är alltid rätt och tack vare ljuset kan badrummet fyllas med gröna växter som ger ytterligare liv.

Nedan ser du den snygga exteriörer och även fönstret som finns i badrummet. Mer bilder hittar du här!

Foto via Lundin Fastighetsbyrå.

Exit mobile version