Hemma hos Andreas Martin-Löf i skärgården

badrumsinspiration svart marmor badrum badrumsskap dusch hemma hos arkitekten andreas martin lof aspvik skargard foto ake eson lindman badrumsdrommar

Det är alltid kul att kika in hemma hos arkitekter och framför allt hur de valt att skapa sina badrum. För en tid sen gick serien Hemma hos arkitekten på SVT där arkitekten Andreas Martin-Löf upp sitt sommarhus Aspvik i Stockholms skärgård. Ett modern sommarhus som tydligt flörtar med både dåtid och nutid. Stilen av avskalad med utsikten i fokus och där husets interior domineras av plywood – från väggar och tak till all fast inredning.

Givetvis blev jag nyfiken på att även se badrummet i huset och när det visade sig gå helt i svart marmor kunde jag inte låta blir att visa det här. För du vet nog vid det här laget att jag är mycket svag för just svarta badrum!

Nero Marquina, mässing och inslag av plywood

Badrummet ligger placerat på nedervåning och in mot berget. Med det som utgångspunk ska Andreas Martin-Löf velat att känslan i duschen skulle påminna om en grotta. Vilket förklara varför alla väggar, golv och tak är beklädda med samma Nero Marquina marmor.

Kika även på plattsättningen där marmorplattorna i 30x30cm är snyggt balanserade för att på så sätt ge lugn känsla trots det smala utrymmet. Genom att göra sättningen centrerad skapas känslan att de går jämt ut i duschen, även fast sidoplattorna är lite kapade. Detsamma gäller även plattorna bakom tvättstället där blandarens placering utgör centrum för plattsättningen. Små nördiga detaljer som är väl värda att tänka på för att nå bra resultat!

Takdusch och blandare går i mässing som här fått snygg patina. Även här kommer inslag av plywood in i form av skjutdörr som döljer tvättmaskinen.

Bastu med svartbetsad batupanel och stort fönster

Jag tycker alltid om att försöka hitta planritning från olika hem vars badrum jag visar. En kul detalj att kika på för att se hur man disponerat badrummet men också för att se vad som angränsar badrummet och på vilket sätt det är gjort.

I detta fall når man från badrummet bastun som har utsikt ut mot skogen. Bastun går även den i svart men då med svartbetsad bastupanel och Nero Marquina på golvet.

Nedan ser du det angränsade sovrummet, bakom är det en walk-in closet och därefter badrum. Till höger om sovrummet ser du spaljen som är bastun. Se mer bilder på sommarhuset här och här.

Foto Åke E:son Lindman för Andreas Martin-Löf Arkitekter via Residence Magazine och Design World.

 

Exit mobile version