Hemma hos Andreas i Helsingborg

Badrumsinspiration - hemma hos andreas helsingborg sekelskifte badrum inspiration tvattstuga badrumsdrommar feature

hemma hos andreas helsingborg sekelskifte badrum inspiration tvattstuga badrumsdrommar feature

Vi älskar att få kika in i läsares nya badrum och fråga de om badrumsrenoveringen. För det finns ju massor av vackra badrum, men att få höra tankar och funderingar när facit är i hand är en unik chans för oss badrumsnördar. För ett tag sen fick vi mail från en av våra läsare som berättade att han precis renoverat klart sitt badrum och han var glad för all inspiration vi på Badrumsdrömmar gett honom.

Vi blev så klart mycket glada och stolta, inte minst för att ha så trevliga läsare som hör av er till oss. Så klart kunde vi inte låta bli att fråga efter bilder på badrummet och fråga Andreas mer om hans badrum.

Här kommer hans tankar och tips vad du ska tänka på om du står inför en badrumsrenovering!


Frågor & svar med Andreas

Kan du beskriva stilen på huset du bor i?

Det är sekelskifteshus från 1898 i Helsingborg. Jag bor i en våningen  på 125kvm och har ett badrum på ca 4kvm plus en nisch för tvättpelare.

Hur valde du stilen på ditt nya badrum?

Jag ville att stilen skulle påminna lite om att det är en äldre fastighet från sekelskiftet, men att det ändå skulle kännas modernt.

Vilka funktioner var viktiga för dig i badrummet inför badrumsrenoveringen?

En viktig funktion var bl.a att ha tvättmaskin och torktumlare. Detta utan att det ska ta för stor plats. Jag jobbar mycket och har svårt att anpassa mig till tvättider. En annan var att ha goda förvaringsmöjligheter utan att göra badrummet trångt.

Är detta din första badrumsrenovering?

Ja, det är den första badrumsrenovering jag gjort.

Vad känner du dig extra nöjd med i det färdiga badrummet?

Golvvärmen, den är både praktiskt och skön att ha under marmorgolvet! Sen är jag nöjd med stilen jag fått ihop, för badrummet är också praktiskt med tvättmaskin och torktumlare inbyggda i nisch. Sen gillar jag även de inbyggda nischerna för schampo och tvål som frigör golvytan och ger stilrent intryck.

Såhär i efterhand – vad skulle du göra annorlunda och vilka problem/överraskningar stötte du på?

Inte helt oväntat blir det ju alltid dyrare än vad man tänkt sig. Så glöm glädjekalkylerna – det är ett större projekt än vad man tror!

En annan överraskning var också att badrumsmöblerna blev kraftigt försenade och förstörde tidsplanen med flera månader. Annars hade hela badrumsrenoveringen kunnat bli helt klart på 3 veckor som det var tänkt från början.

Vilka tips & råd skulle du ge till den som ska påbörja sin renovering?

Mitt bästa tips är att ta god tid på dig att kolla runt innan du bestämmer dig för badrumsstilen och inredningen. Samla badrumsinspiration och tips från Badrumsdrömmar (så klart!) och läs olika magasin om badrum. Använd gärna möbleringsprogram för badrum för att få ett grepp hur allt kommer att se ut och slippa funktionella måttmissar etc.

Se givetvis till att anlita godkända hantverkare för våtrum. Ta in minst 5 offerter samt fråga efter referenser. Beställ allt från firman som levererar badrummet om det är möjligt för de har ofta bra rabatter på inredning, kakel och klinker samt kan lämna garanti på jobb tillsammans med material.

Tack för att vi fick inspireras av ditt fina badrum Andreas!

Exit mobile version