Grönt badrum med mässing och guld

Det är något med grönt badrum som alltid känns rätt. Grönt är en färg som både ger lugn men också charm på speciellt sätt. Självklart finns det miljoner olika nyanser att välja bland, men jag vågar nog ändå påstå att grönt är en av de färger som åldras bäst. Här är ett underbart grönt badrum med detaljer i mässing ritat av Miriam Barrio Studio för ett hem i Barcelona, Spanien. Visst är det underbart med att se färg såhär?

Grönt, mässing och carrara

I detta hem finns tre olika badrum och en gästtoalett – jag tänkte här fokusera på ett badrum och den lilla toaletten i mörkblått och terrazzo.

Anledningen till att jag föll för detta badrum är helt enkelt dess mix av grönt, mässing, guld och carrara tillsammans med trä. Materialen är klassiska och det som egentligen sticker ut är det lite gulstickiga gröna färgen som lite otippad blir superfin här.

Våga måla allt i samma färg!

I detta badrum är det som sagt grönt som är huvudfärgen och detta på alla målade ytor i badrummet. Väggarna, taket och badrumsmöbel – något som jag verkligen vill tipsa om att våga testa!

Speciellt är det ett bra knep att måla taket i samma kulör som väggarna om takhöjden inte är så hög. Det ger mer enkel känsla och också mer ombonat. Ytterligare en aspekt på det är att allt porslin och övriga vita ytor (såsom badkaret, den vita carraramarmorn och golvet) poppar fram lite extra.

Patina på mässing eller blankt?

Till sist – hur coolt är det inte med kakel i guld? Superkonstigt men väldigt snyggt här till övriga matta ytorna som känns chica och moderna. Inklusive dörrfoder i metall också.

Ett tips om du vill du gå ruffigare i stilen, så skulle mässingskiva på väggen vara snyggt alternativ. Patina på mässingen ger en kaxigare känsla och kommer åldras i takt med blandarna. Kika här och här för att se hur snygg mässing blir med åren.

Gillar du mässingen blank hela tiden så välj då blandare med lackad yta, oftast kallad guld eller liknande hos de olika leverantörer. Så slipper du putsa stup i kvarten!

Nedan ser du sovrummet intill det gröna badrummet och nedanför den söta toaletten med aprikosfärgad terrazzo och mörkblå väggar. Superfint!

Resten av våningen, inkl. ytterligare två badrum, hittar du här.

Alla foton av Jose Hevia för Miriam Barrio Studio, förutom bild 4 som är av Pere Peris för El Mueble.

Exit mobile version