Mässing som fondvägg i dusch

Badrumsinspiration - badrum inspiration mässing dusch svart duschvägg metal frame shower foto redtz glas facade badrumsdrommar feature

badrum inspiration mässing dusch svart duschvägg metal frame shower foto redtz glas facade badrumsdrommar feature

Detta badrum snubblade vi över för ett tag sen och fastande för en snygg fondvägg i mässing. Mixen av den hårda betongen som ändå känns mjuk, de svarta detaljerna i form av svarta duschväggen, klassiska Lampe Gras lampan och den varma mässingen bildar en vacker kombination som verkligen sätter tonen i badrummet.

För visst är det snyggt att mässingen är just i duschen så den kan åldras, slitas och få patina allt eftersom den blöts ner.

En detalj som många inte gillar är just att mässingen får patina – vi älskar mässing (och koppar för den delen) av just den anledningen. Visst är det vackert med ny och blank mässing som kommer polerad, men det är patinan som ger charmen tycker vi!

I detta badrum har de plockat in en detalj av mässing också på motsatt sida. Udda men inte helt fel som effekt.

Ps. Älskar du mässingens vackra färg och blanka yta? Då ska du välja lackad mässing (ofta kallas guld eller motsvarande) så kommer den fortsätta vara blank hela livslängden. Att polera upp en mässingblandare som är obehandlad är annars ett otroligt jobbigt arbete som vi inte rekommenderar.

Foto från Redtz.

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version