Minimalistiska badrum med accent i mässing

Badrumsinspiration - badrum inspiration vitt badrum svart massing flack studio bendigo residence foto brooke holm badrumsdrommar feature

badrum inspiration vitt badrum svart massing flack studio bendigo residence foto brooke holm badrumsdrommar feature

Vitt, svart och grått – så har minimalistiska badrum sett ut senaste åren. Något vi både älskar och tycker är tråkigt, skillnaden är i hur kombinationerna gjort och vilka materialen är. För jobbar du med så grafiska färger, krävs det att varje detalj sitter där den ska för att den där minimalistiska wow-känslan ska infinna sig.

Här är tre mycket bra exempel på minimalistiska badrum ritade av Flack Studio för ett hem i Bendigo, Australien, där material och färgpalett verkligen förenas perfekt och skapar underbara badrum. Supersnygga!

Minimalistiska badrum nr. 1

Detta mindre badrummet har målade väggar med golv som detalj. En snygg sockel som markerar övergången mellan golvet i terrazzo och de enkla vitmålade väggarna. Svarta detaljer som poppar mot det vita och blir små accenter.

Här är badkaret klätt i samma platta som fondväggen och golvet, vilket gör att helheten blir tydligare och badkaret dras diskret in mot väggen för att ge tvättstället första plats. Precis så ska du tänka om du vill tona ner intrycken och skapa denna minimalistiska look även på lite mindre yta.

Minimalistiska badrum nr. 2

Det största och andra badrummet har även det ett badkaret inkaklat, men denna gång i en annan platta som diskret markerar badkaret som ett arkitektoniskt element. Här är badkaret placerat mer mitt i rummet med badkarsbländaren integrerat – supersnygg och elegant sätt att även lösa kravet att inte dra vattenrör i golvet till blandare. Här ger vi mer tips på det!

En annan detalj som vi gillar är att alla badrum i detta hem har vägglampor i mässing. Kanske lite oväntat då vi är vana att mässing enbart plockas in om även blandare och övriga detaljer är i mässing. Fel – det finns inget som säger att du inte kan mixa!

Dessutom är mässing som pricken över i:et bra knep att mjuka upp allt det minimalistiska på utan att kompromissa bort det estetiska. Kika bara på detta badrum som har ett badkaret klätt i mässing.

Visst är gardin i badrum vackert? I detta badrum ger det dessutom en mjukare känsla till alla hårda ytor samt att det tillåter ett generöst ljusinsläpp.

Har du kanske inte ett stort lyxigt fönster men ändå vill få in textil som här? Överväg då att ersätta ditt stumma duschdraperi mot ett mjukare tyg som ger luftigare look. Här kan du se flera tips på  hur du kan tänka kring duschdraperi.

Till sist måste vi betona svarta detaljer än en gång – det ger onekligen karaktär i allt det vita samtidigt som svarta blandare numera är lika klassiska i våra ögon som de i krom.

Så hur lyckas du med att skapa liknande stil i ditt badrum? Jo genom att leta detaljer på oväntat håll!

Vi har ju redan tipsat om utomhusbelysning för lampor som liknar dessa, men nästa steg är att specialbeställa saker i blickfång. Stegen som funderar som handdukstork är inget du hittar på byggvaruhuset kanske, så varför inte kontakta en smed för hjälp? Då får du unik produkt som inte alltid behöver kosta mer än en kromad handskstork på byggvaruhuset.

Våga tänka utanför badrumsvärlden så lovar vi att du kan få till så mycket mer!

Minimalistiska badrum nr. 3

Tredje badrummet är det vi kanske ändå föll mest för! Det är troligtvis en gästtoalett och desto roligare att se hur de skapat en vågad look för den som ändå vackert följer övriga hemmet i stil. För det första – vem har sagt att en spegel alltid måste sitta ovanför spegeln? Plus att en pampig mörk tavla verkligen kan göra susen på gästtoaletten.

Här flörtar de verkligen med senaste trenden av 1960- och 1970-talet med tegelväggarna, den flödiga marmorn och inte minst den tunga mässingslampan som för tankarna till ett konserthus eller aula. Fulsnygga när det är som bäst!

Nedan ser du hur den välvda svarta tegelväggen även är en återkommande detalj i resten av huset. Snyggt att de låtit den bli detaljen i den svarta toaletten.

Här kan du se resten av hemmet!

Foto Brooke Holm, styling Marsha Golmac för Flack Studio.

Exit mobile version