Från råvind till drömbadrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration vit knappmosaik 3DO Arkitekter badrumsdrommar feature

badrum inspiration vit knappmosaik 3DO Arkitekter badrumsdrommar feature

I detta badrum flödar både ljuset och luften fritt i etagevåningen som tidigare bara var en råvind. 3DO Arkitekter hjälpte en privatperson få den vilsamma oas att kunna fly undan till och visst kan vi hålla med om att det är en lugn känsla i rummet, samtidigt som badrummet även innehåller lekfulla detaljer som knappmosaik, platsbyggda skåp i mjukar former och en vacker väggmålning.

På bilden ovan ser du även hur golvblandaren byggts in ovanför golvets yta – tyvärr är sanningen den att det måste se ut så för att vara godkänd enligt branschreglerna idag. Men för att dölja nödvändigheten i det har de även byggt en liten trappsats till badkaret i samma modul för helhetens skull. En fin lösning som även kan vara ganska praktiskt också då många fristående badkar nuförtiden är lite högre. Knep som underlättar inte bara för dig som är kort i rocken, men även för småfolket därhemma!

En råvind förvandlades till ett övre etage till en befintlig lgh en trappa ned. Vi ville skapa något vackert, enkelt och poetiskt. Med oss hade vi en tydlig och klar beställare som ville ha en vilsam oas att dra sig tillbaks till då flocken med tonåringar härjar på nedervåningen.

Väggmålningar är sällan något du ger dig på själv om du inte har den konstnärliga ådran eller har tummen mitt i handen. Vid första anblick trodde vid det var en tapet men såg sen att det är en målning skapad av konstnären Mikael Frej.

Detta drömbadrum påminner även om badrummet som  har skapat för ett hus i Australien.

Foto av 3DO Arkitekter.

Exit mobile version