Perfekta små badrum i kalksten

Badrumsinspiration - litet badrum inspiration jura kalksten frejgatan 54A fastighetsbyran badrumsdrommar feature

Hemnet-snackis är ett begrepp som poppade upp för inte så länge sen och innebär att det är ett objekt på Hemmet som är extra värt att spana in ur inredningsynpunkt. Oftast en annorlunda lägenhet som har något att sukta efter.

Dagens Hemnet-snackis är en etagevåning i Stockholm som är topprenoverad nyss och nu till försäljning. Vi spanade in de små badrum i kalksten och blev inte besvikna – etagevåningen är relativt liten och att då ändå få in två badrum i kalksten på den ytan är imponerande tycker vi. Så hur ser de då ut?

På nedervåningen är det en litet badrum med toalett, tvättställ och takdusch. Knepet med små badrum är att man gärna vill få de att kännas så luftiga som möjligt – och då är det inbyggnad av rör och ledningen bästa tipset. Dölj allt som stör ögat och fokusera på lugna och gärna lite lyxigare material. Något du kommer tjäna på ur både upplevelse- och städsynpunkt. Små badrum är det värt med andra ord att satsa en större budget på!

Och det har man onekligen gjort här med Jura kalksten (även kallad Juramarmor) på både golv och vägg. Avlång brunn tillåter större format och du slipper stå på den dessutom. Blicken landar på den ståtliga takduschen och det lilla tvättstället. Extra snyggt tycker vi med den runda svarta stålringen för duschdraperi.

Genom att plocka in de slammade målade väggarna även i badrummet skapas en enhetlig känsla och lugnt intryck. Bra knep att ta efter för att slippa känna att den höga smala badrummet känns som en cylinder.

På övervåningen finns ytterligare en dusch men här uppdelad på tvättställ i rummet (hotellkänsla eller hur?) och en liten duschnisch i samma stil som på nedervåningen. Även här är alla rör och blandare inbyggda. Den grå glasdörren till duschen ger ett diskret intryck.

Sen kanske tvättstället i hörnet inte är så praktisk att tvätta ansiktet i utan att skvätta ner väggarna, men är det små ytor så är det bara att gilla läget…

På motsatt sida sovrummet finns en toalett i samma stil med snygg inbyggd hyllnisch med glashyllor. Vi måste säga att vi verkligen gillar färgskalan och de vackra materialen man valt till denna våning. Skulle det vara något vi knorrar över så är det som vanligt det vita vattenlåset i plast – en stor liten detalj som bara är ful tycker vi nu när allt annat är så snyggt.

Foto från Fastighetsbyrån. Se hela hemmet här!

Exit mobile version