Smarta förvaringslösningar för små badrum

Badrumsinspiration - smarta förvaringslösningar för små badrum

Vi på Badrumsdrömmar får ofta in frågor på hur man smartast kan använda ytorna i små badrum. Så nu har vi suttit och letat inspirerande bilder med enkla lösningar för de som bor på lite mindre ytor. Här får du lite enkla tips & råd att ta till!


3 smarta förvaringslösningar för badrum

Utnyttja dörren

Insidan av dörren är ett bra alternativ att skruva upp hängande förvaring på i små badrum. Du slipper punktering av tätskiktet och dörren är ofta en yta som man kan ta tillvara på. Dessa hängare finns nog redan i många hem, men kanske inte i badrummet.

… och inte minst skåpsdörrarna!

Har du ett redan befintligt badrumsskåp (eller nytt för den delen), så kan du limma fast plastförvaring innanför dörren. Perfekt för de små lättillgänliga sakerna som ofta hamnar vid tvättstället och ger ett stökigt intryck.

Knepet med en magnet

Vi har tidigare skrivit om det enkla lilla tricket med att limmad en magnet på insidan av skåpsdörren, där sedan pincetten fastnar.

Så slipper du problemet med att leta efter pincetten varje gång du ska snygga till ögonbrynen. Funkar så klart med hårspännen och andra småsaker i metall!

Här hittar du passande produkter:

Köksinredning – där du ofta kan hitta både stång och tillbehör att hänga på för små saker. Funkar också bra i duschen – tips är då att limma upp dessa istället för skruva.

Kolla in utbudet som är menat för skrivbordsförvaring – där finns en uppsjö av olika användbara varianter som passar fint även i små badrum!


2 – Ta tillvara glömda utrymmen i badrummet

Hylla ovanför badrumsdörren

Ett glömt utrymme är ovanför dörren i små badrum, speciellt om du har högt i tak. Det är verkligen ofta bortglömd lösning där du kan förvara större saker du inte behöver varje dag. Som bonus tar utrymmet ingen plats och med snygga korgar som matchas med färgen på väggen kan förvaringen bli näst intill osynlig.

Perfekt för små badrum med andra ord!


3 – Korgar på krokar

Ett annat tips är att sätta upp krokar på väggen som du sen följer upp med att hänga korgar på. Låt varje familjemedlem få sin egen korg för småprylarna – då slipper allt trängas på glashyllan under spegeln!

Fler smarta lösningar hittar du här om du inte kan vara sams om uppdelningen av badrummet!

.

.

Foto från 1 & 3) Apartment therapy, 2) Lonny Magazine 4) Sköna Hem 5) Taverne Agency.

.

Exit mobile version