Dramatisk grå badrumsdröm á la palazzo

badrumsinspiration modernt gratt badrum inspiration gron marmor badrumsbelysning badkar master bedroom stuckatur takrosett chevron tres chic emil dervish evgeniy bulatnikov badrumsdrommar

Badrumdrömmar kan se olika ut och det är precis det som badrumsinspiration är till för tycker jag. Att skapa en badrumsdröm som är borttom det “vanliga” och “förväntade” kan trigga igång fantasin att se potential i ditt badrumsprojekt – även om det är 1/5 så stort, inte alls har högt tak med stuckaturer eller några pampiga fönster att tala om som i detta palazzo. Det kanske inte alls har ett fönster!

Men att se något pampigt och nytt är inspirerande oavsett. Så därför tycker jag om att blanda riktiga badrum med nästintill ouppnåeliga badrum som inte ens finns på riktigt. Likt detta badrum designat av Emil Dervish och Evgeniy Bulatnikov – som inte ens finns “på riktigt” utan är en renderad badrumsdröm i ett palazzo utöver det vanliga.

Badkar mot grön fondvägg i marmor

Fondväggar i badrum har vi sett mycket av genom åren, men varför inte testa en fondvägg som består av en marmorskiva som blickfång? Sätt gärna den själv med distans till väggarna “på sidan” för maximal effekt.

Här är fondväggen egentligen en skiljevägg mellan master sovrum och badrumsdelen med badkar och tvättställ. Toaletten syns inte till så misstänker denna är placeras i eget rum. Precis som i detta badrum där man skapat “rum i badrummet”.

Chevron som mönster på badrumsgolv

Efter fiskbensmönster kommer nästa populära klassiska mönsterläggning – chevron. En mer grafiskt sättning som ger ett lugnare “zick-zack” mönster. Passar så klart lika bra med trägolv i en stor sal som med klinker i ett badrum.

Sugen på chevron i badrum? Då måste du hitta en platta som är kapad rätt för till skillnad mot fiskbensmönster, som du kan sätta med valfri avlång platta, så kräver chevron rätt vinklar i mötet till nästa platta.

Men misströsta inte – det finns flera levantörer som börjat snappa upp trenden och nu finns det att hitta olika varianter på marknaden. Sugen på “trägolv” i badrum? Satsa på träklinkers, dvs. klinker som ser ut som trä.

Måla taket i samma färg som väggarna

En annan trend som syns allt mer ofta är taket som målas i samma färg som väggarna. Vi har helt enkelt blivit mer öppensinnade för färg och det börjar synas i att allt fler även låter taket bli en del av färgsättningen. Så vill du ha en enhetlig och elegant känsla så låt de grå väggarna övergå till samma grå tak!

Nedan ser du fler bilder från Project Beige – resten hittar du här.

Rendering och design av Emil Dervish och Evgeniy Bulatnikov.

Exit mobile version