Ljust & fräsch badrum á la Stockholm

Nu har vi visat många lite mer “vågade” badrum på sistone, så vi känner det är dags att återgå till Nordisk minimalism och vad passar då bättre än ett klassiskt ljust & fräscht badrum á la Stockholm?

Då pratar vi vita väggar, stilrena detaljer i raka linjer och diskreta lösningar som inte direkt sticker ut ur mängden. Med andra ord en klassisk modern look för badrummet som var lika rätt för 3år sen som den kommer vara om 10 år. Helt enkelt ett snyggt lagom-badrum som åldras diskret.

Ljust stilrent badrum i Stockholm

I detta badrum, som finns i ett nybyggt hus i Hammarby sjöstad här i Stockholm, är väggarna satta med vita matta 30x60cm kakel i rak sättning som sen går över i en sandig gråtonad klinker i 60x60cm. Fogarna är här synkade och ger fin linjär känsla.

Tips & råd på är du ska synka fogarna på vägg och golv

Just när det gäller att synka fogarna är det ofta något som många vill göra i badrummet men som egentligen är rätt onödigt jobb i de flesta fall. Ska du synka fogar så gör det i dessa fall:

Det som också är lite kul är att krom nu är senaste trenden i val av metaller – så vi tycker det verkligen blir win-win för dig som önskar få till ett modernt badrum som inte har uttalade trendval, som du sen kanske tröttnar på.

Vi gillar också att de här valt att plocka in badrumsskåp i ett vacker mörkare träslag som ger det annars rätt kala badrummet den där extra värmen. Just i detta fall är det valnöt tror vi, men du kan med fördel plocka in äldre vintagemöbler i teak eller varför inte en rökt ek?

Carraramarmorn är alltid diskret och ger lite liv som också plockar upp golvets gråsandiga kulör.

Skapa stilen på gästtoaletten med detaljer

Ovan ser du gästtoaletten som är ännu lugnare och här är det enbart hyllans konsoler och tavelramen som sticker ut lite extra. Eftersom en gästtoalett klassas som våtrum enbart på golvet (våtzon 1) är det fritt fram att sätta upp vilken belysning som helt i övriga delarna.

Perfekt om du har en snygg lampa du vill få in eller som här en enkel lampsockel i koppar med stor glödlampa bara.

Hemmets övriga rum är snyggt färgsatta med olika nyanser av grått, blått och sand till ljust trägolv. Kika här för mer bilder!

Föreningens bastu lämnar också oss med inspiration väl värd att plocka in i detta tema på ljust & fräsch Stockholmsbadrum!

Foto från Fantastic Frank.

.

Exit mobile version