Bygg hyllnischer i badrummet!

Badrumsinspiration - badrum inspiration vitt15x15 forband mork fog hyllnisch badrumsdrommar beskuren

badrum inspiration vitt15x15 forband mork fog hyllnisch badrumsdrommar beskuren

Vi på Badrumsdrömmar älskar, som du kanske vet om du läst intervjuer med oss, badrum som är lättstädade och funktionella utan att tumma på det estetiska.

Vi älskar med andra ord platsbyggda lösningar såsom hyllnischer, dolda rör och vägghängd inredning. Allt det som ofta kräver lite mer planering och pyssel för att få ihop precis perfekt. Det perfekta badrummet i vår värld ska gå att städa på 5minuter – helst snabbare, så säg den tid det tar mellan att gästerna ringer på porttelefonen och de är framme vid ytterdörren.

Detta badrum uppfyller dessa krav och dessutom flörtar rejält i stil med detta badrum som varit en av de mest populära bland er läsare!

Hela lägenheten där detta badrum finns, går i samma grafiska färgskala med vitt och svart. Köket t.ex. har samma kakel i samma halvförband, något vissa skulle säga är tråkigt, men vi gillar att se en röd tråd genom ett hem.

I badrummet har man istället gått all in och skapat hyllnischer i vardera döutrymme som finns. Klokt sätt att ta tillvara väggen som den inbyggda badkarsblandaren sitter på.

För med med lätt sluttande hyllavsatser blir det smidigt att hålla rent och alla flaskor får naturliga platser att hållas på. Ett tips kan också vara att skapa en hyllnisch för barnen så vet de t.ex. var badankan bor efter badet!

Nedan är gästtoaletten och även den går i vit 15x15cm kakelplatta i halvförband och grå- alt. mellangrå fog. Ett stort plus är vattenlåset i krom – en sådan liten detalj men som gör mycket bara man byter ut den vita plasten tycker vi, fast det kan nog inte ha undgåtts så mycket som vi tjatar om just vattenlås!

Standard är både ekonomiskt och grafiskt snyggt när det görs ordentligt tycker vi – satsa gärna på ett avvikande golv som här i hexagon med sockel för att ge badrummet lite karaktär.

Så varför inte låta dig inspireras av detta badrum men välja en hexagonplatta i en färg såsom tegelrött eller ljusblått nästa gång du renoverar?

Det vore snyggt med mild färg både sekelskiftesbadrum och 1950- och 1960-tals badrum. Vi ser fram att se mer färg i badrummen framöver även fast vi älskar detta svart & vita tema med hexagonplattan här.

Foto av Anders Bergstedt for Entrance Fastighetsmäkleri.

Exit mobile version