Fråga: För litet badrum för stora plattor?

Badrumsinspiration - badrum inspiration stora plattor i litet badrum tips att tänka på badrumsdrömmar

badrum inspiration stora plattor i litet badrum tips att tänka på badrumsdrömmar

Jag har sett massor av snygga badrum som jag blivit kär i men alla har stora plattor på väggarna och jag är rädd att mitt badrum är för litet för det. Stämmer det? Finns det något minimum storlek som badrummet bör ha för att använda sig av 30×60 plattor?

När det gäller trenden i badrum så har vi sett en längre tid hur större och större plattor gör entré i både hall, kök och badrum. Storlekarna har gått upp från att vara 30×60 som stort till att numera finnas i 80×120. Stora plattor kräver gärna sin plats inte bara för att få plats men också för att det ska bli snyggt lagt.

På svaret om det finns några regler att följa så kan vi säga att det gör det inte, men däremot tycker vi att en bra tumregel är att välja plattstorlek efter att eftersträva ett lugnt och harmoniskt intryck. Där tycker vi bäst är att helt enkelt räkna plattor!

Om du vill ha stora plattor på väggarna, och har raka väggar, så se till att du väljer en storlek som ger dig minst 3st på bredden (om du vill ha liggande) och att “stumparna” på sidorna i så fall är lagom stora i proportion till väggens bredd. Det går att jobba med riktigt stora plattor också förutsatt att du planerar sättningen i förväg. T.ex. är bästa tipset att börja sätta balanserat i mitten och jobba sig utåt mot sidorna. Istället för att ha 3 plattor och en stump på ena sidan kan man sätta 2 plattor centrerat och därefter kapa sidoplattorna lika. Det ser både snyggare och lugnare ut!

Men oavsett vad du väljer för storlek – se till att prata med din plattsättare så ni är på samma sida när väl arbetet ska göras.

Exit mobile version