Brons, marmor och vitt i badrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration calacatta marmor handelsmann hunters hill house foto felix forest badrumsdrommar feature

badrum inspiration calacatta marmor handelsmann hunters hill house foto felix forest badrumsdrommar feature

Nu ska jag visa badrum så är något utöver det vanliga! Mest älskar jag denna färgskala av naturtoner som här är twistade till något extra. Material såsom marmor möter ruffig brons mot en bakgrund av vita putsade väggar i dessa badrum ritade av Handelsmann Khaw.

Statement piece får här en mycket tydlig innebörd! Plus att dessa möbler går att köpa “färdiga” så låt dig inspireras och njuta av skönheten. Vi har visat de här förut om du missat. Lika snyggt och coolt med brons då för ett par år sen som idag.

Våga blanda olika bruna toner i badrum

Det som jag tycker gör dessa badrum sådär lyxiga är ju så klart storleken. Detta är inte små badrum när alla saker trängs på liten golvyta – tvärtom – här finns det så mycket plats att inspirationen snarare ligger i hur badrummet inte känns naket och tomt.

Ett knep att lyckas med känslan i stora badrum är att balansera blickfång med bra material som tål att vara bakgrund.

Notera hur färgskalan går i olika bruna toner där varje ton utgörs av ett naturligt material. Här blandas mörkt trä med brun marmor och slutligen brons på både badrumsmöblerna, belysningen och blandarna. Ta detta knep till dig oavsett om du gillar denna varma bruntonerna eller vill få till ett svart/grått badrum!

Supersnyggt och naturligt så du riskerar inte att det känns “plastigt” eller “ute” för materialen är sig själva. Sen är detta precis det som är trendigt just nu och refereras till som när man pratar om att 1970-talet är inne igen.

Skapa “rum i rum” vid stora badrum

Som jag nämnde ovan så är ju detta stora badrum som kräver sin lösning. Därför gillar jag att se hur naturligt och enkelt de löst detta genom att sätta upp väggar likt stenblock, som ramar in duschdelen. Det ser ut som dubbla duschar där väggarna i duscharna är klädda i samma sandsten som golvet och sockeln. De avlånga brunnarna är placerade vid respektive ingång, men jag hade hellre sett de inne för att inte störa flödet på det snygga golvet.

En annan sak att titta efter när du planerar olika avslut i badrummet, är var i relation till resten, som höjderna är valda. Här slutar t.ex. halvväggarna på halva fönstrets höjd som också är strax under takbalkarna. Så kika alltid runt i ditt badrum för att hitta naturliga höjder!

Till sist gillar jag detta snygga plåtbadkar, som du även kan se i detta och detta badrum, i vitt och att även handdukstorken är lite otippat vit. Snyggt och diskret att köra vitt istället för metallrene som vi är vana att se alla handdukstorkar.

Nedan ser du hur samma färgskala går igenom hela hemmet och hur snyggt det är. Inte minst älskar jag kökets flödiga och pampiga marmor som verkligen lyfter det sobra köket. Visst påminner stenen lite om Raf Simons 1970-tals badrum?

Här kan du se resten av hemmet också. Väl värt att spana in alla detaljer och materialval för maximal inspiration.

Foto av Felix Forest för Handelsmann Khaw via Seventeendoors.

Exit mobile version