Det perfekta badrummet i carrara och greige

badrumsinspiration klassiskt badrum greige carrara stentvattstall halvkaklat inbyggt badkar massingskran badrumslampa badrumsspegel foto paul massey livingetc badrumsdrommar

Det finns vissa badrumsbilder som verkligen kan sätta fingret på en känsla som en kund vill få fram. Sen finns det andra badrumsbilder som istället prickar rätt i material- och kulörval. För stil brukar inte sällan bilder från andra rum än badrum vara bäst. Så med det sagt är det sällan som någon badrumsbild kan pricka både känsla, stil, material och kulörval så perfekt som dessa i detta inlägg. Bilderna har jag haft i olika boards på Pinterest sen flera år tillbaka och återkommer ständigt till dem. På senare tid mer än någonsin när allt fler vill skapa det perfekta grå badrummet som går i modern klassisk stil.

Här kommet ett badrum, foto av Paul Massey (dessvärre i dålig kvalité här), som jag skulle kalla för det perfekta badrummet i carrara och greige. Eller vad säger du?

Carrara, greige och mässing

Att skapa ett badrum som lyckas med konstycket att balansera mellan modernt, klassiskt och tidlöst är så klart inte det lättaste. För varje årtionde försöker göra detsamma men ändå kan vi senare tycka att “Njae, det där gick väl sådär”. Ofta är det en detalj, form eller mix som inte riktigt håller hela vägen.

Så precis som jag skrev här brukar jag säga att knepet med att lyckas skapa tidlösa badrum är att blanda idag, igår och imorgon så sakerna tål att åldras.

Då tycker jag arbetade detaljer är väldigt viktiga för den känslan. Såsom att bygga in badkaret och även ge det en toppskiva som ramar in ytterligare. Detsamma gäller enhetliga materialval som bara blir snyggare av patinan de får. En vit carrara upplevs varm och ombonande så att följa upp med mässing känns naturligt. Tillsammans kommer de få fläckar, avlagringar och med åren bli allt mjukare i sin känslan.

Det modernaste elementet här är kanske kulörvalet på väggarna och snickerierna. Greige är perfekt kulör som just landar mittemellan carrarans vita lite kalla ton och mässingens varma guldiga ton. Genom att dessutom måla snickeriera i samma som väggen ger badrummet en “trendigt” look kanske men det är också lätt att om något år måla fönstret svart för mer kontrast eller så återgår du till vanligt vitt för en krispigare look. Oavsett så kommer de andra valen att passa perfekt även då!

Hemmet som detta badrum ovan finns i ligger i ett klassiskt townhouse i London med industriella element – så även det säger något om att man kan mixa sig till en egen stil så länge du fokuserar på arbetade materialval och detaljer. Se bara lilla gästwc:n som ligger under trappen i detta hus nedan.

Mörkt, dramatiskt och helt rätt med sina mörkblå panelväggar och tak! Notera att spegeln, kranarnas form, vattenlåset och konsolerna är likadana som i badrummet ovan.

Till sist ser du köket som har helt underbara svarta smiderfönster. Här kan du ser hemmet i sin helhet.

Foto av Paul Massey för Living Etc.

Exit mobile version