Stor stil i litet format hos inredaren Beata Heuman

badrumsinspiration rosa badrum litet badrum inbyggt badkar carrara hogspolande toalett hemma hos beata heuman foto simon brown badrumsdrommar

Ett litet badrum med mycket kärlek, färg och känsla är det hemma hos svenska inredaren Beata Heuman i London. Det är så underbart att se hem fulla av vackra färger och materialmixar som lyfter och framhäver även de små detaljerna. Något jag absolut tycker vi behöver se mer för att inspireras att våga gå lite längre i våra egna tankar kring inredning. Rosa badrum kanske inte är för alla, men kanske väcker det lite ha-begär att plocka in färg i ditt kommande badrum som du inte anade?

Kika nedan och inspireras av hela hemmet som både leker med färg men också med klassiskt självklara material som tål att åldras!

Mixa klassiskt med vågat i badrum

Små badrum tycker många är svåra att inreda då man gärna vill få in mycket på en begränsad yta. Så för att gardera sig väljer många att tona ner både färg- och materialval i hopp om att det ska ge en luftig och neutral känsla som därmed ska få små badrum att kännas större. Jag skulle istället välja att visa hur just färg och detaljer som sticker ut kan göra små badrum stor tjänst.

Beata har här valt att sätta plattor enbart kring badkaret för att rama in det och låta resten av väggarna vara målade i underbar rosa kulör. Det skapar en känsla av “rum-i-rum” men ger också möjlighet att plocka in “lagom mycket” färg.

Sen vet du nog vid det här laget att jag är svag för toppskiva på badkar – här ett perfekt exempel på när den detaljer adderar genomtänkt och lyxig känlsa även i litet badrum!

Mixen av klassiska carrara väger upp känslan av tidlöst samtidigt som de poppiga kulörerna (rosa och tavlans röda, blå och gula pluppar) ger en lekfull känsla. Detssamma gäller den högspolande toaletten och de gammeldagsa kryssblandarna.

Nedan ser du sovrummet och köket som vardera går i sin egen kulör. Lika tydligt och självklart spinner de vidare på Beatas stilsäkra mix och gör hela det lilla hemmet till något extra. Notera t.ex. de enkla och snygga hyllorna i carrara som ligger på vackra snirkliga konsoler i metall. En perfekt detalj att plocka in i badrummet också istället för hylla i glas kanske?

Fler bilder från hemmet ser du här och här.

Foto av Simon Brown för Architectural Digest.

Exit mobile version