Litet badrum hemma hos Lotta i Göteborg

Vi här på Badrumsdrömmar är ständigt på jakt efter Hemma-hos-reportage och att hitta det unika badrummet som kan inspirera er läsare. Både er med stora ytor, men framförallt er med de små ytorna som ofta är väldigt krångliga att få till med placering av interiören och som tyvärr lätt kan resultera i tråkiga badrum.

Den här lilla badrumspärlan hittade vi bägge på var sitt håll; Therese mailade Lotta, Noemi mailade Lotta, och sen mailade Noemi till Therese och sa “Kolla vad snyggt! Detta måste vi visa upp.” och Therese svarade “Meh, henne har jag ju också mailat och frågat.” Det är inte alltid vi är i synk med andra ord, annat än i snygga badrum då…

Badrum i 1940-tals hus

Huset som Lotta bor med familjen i är byggt 1947 och ligger i Göteborg. För ca ett år sen drog renoveringen igång som innefattade att göra om en glasveranda året-runt-rum, ett nytt kök gjordes och slutligen fick en hall och lilla toaletten bli badrum. Förvisso litet badrum men väldigt användbart.

Badrummet  byggdes ut en liten bit för att få plats med mer, tidigare fanns bara plats för tvättställ och toalett. Lotta berättar att badrum kan de inte ha för många av när familjen består av 3 barn.

Smarta lösningar i litet badrum

De valde en vägghängd toalett och lät utbyggnaden för fixturen bli en inkaklad hylla för avställning. När det gäller möbler så valde de ett litet hörntvättställ och för duschen vikbara duschväggar för att spara plats när de inte används. Alla som har små badrum vet vikten av att smarta lösningar är A och O i lilla badrummet.

Klassiskt porslinssockel och snygga format

Den klassiska porslinssockeln fick en glob i klarglas och följer stilen på badrummet perfekt. Ljuset blev också lite klarare och bättre jämfört med den tidigare i opalvitt. Så om du har opalvitt hemma och tycker ljuset är för svagt, byt! Sockeln är för det mesta universal och har du en riktigt gammal, kan du mäta gängen och vända dig till en byggnadsvård för rätt storlek.

Väggarna kläddes med 7,5x15cm vita kakelplattor i halvförband och golvet sattes med en supersnyggt hexagonformat grått klinkers.

Gröna växter och retrodetaljer

Snygg siluett i form av grön växt i en enkel glasvas och läckra småburkar för förvaring ger liv och personliga detaljer gör ett badrum mycket roligare. När det gäller projekteringen så var planering en viktigt ingrediens i bygget för att få ihop det lilla badrummet. De skissade upp allt med enkelt i ett ritprogram och på så sätt hade koll på alla mått och detaljer inför byggstart.

Tack Lotta för att vi fick titta in hos dig Lotta och din familj. Ni har verkligen visat att litet badrum kan vara lika snyggt och praktiskt som ett stort.

Nedan ser du hur det såg ut under själva badrumsrenoveringen. Fler bilder hittar du på Lottas blogg här tillsammans med mer inspiration!


.

Exit mobile version