Hemma hos Lotta Agaton

Badrumsinspiration - badrum inspiration hemma hos lotta agaton svarta blandare foto esny badrumsdrommar feature

badrum inspiration hemma hos lotta agaton svarta blandare foto esny badrumsdrommar feature

Maria på Husligheter summerade det så bra; “När Lotta Agaton flyttade in här startade hon en ”mörka väggar i grått”-trend som har hållit i sig sedan dess.” Och vi kan inte annat är hålla med att så verkligen är fallet – det finns nog inte många som målat sina väggar grå tidigt som inte triggades igång av Lotta Agatons lägenhet på Södermalm.

Lotta Agaton är ju Sveriges mest hyllade (med rätta) inredningsstylist, så hon hennes hem har alltid varit i framkant – från hennes vita hem i Vasastan till hennes grå våning nu på Södermalm. Och så klart blir vi nyfikna på hur nästa hem kommer se ut. Men först passar vi på att spana in hennes badrum i detta så omtalade gråa hem!

Så klart så går badrummet i samma mörka gråtoner som övriga våningen, men här med en avstickare mot grågrönt. Snygg färg och ger badrummet lite mer karaktär än om det varit enbart grått tycker vi. Sen hjälper det också till att framhäva de svarta blandarna på fint sätt!

Tvättstället är i porslin och matt grått från Alape – kanske något att ha i åtanke att man inte alltid måste ha vitt porslin? Inte superpraktiskt mot alla tandkrämsfläckar m.m. men att inte skölja bort dessa går ju knappast tvättstället mer fräsch bara för att du ser dessa “mindre” eller hur?

En annan sak som slår oss, och gör oss lite glada, är att allt är inte så tillkonstlat! T.ex. har hon valt att nöja sig med en handdusch bara istället för takdusch, förvaringen är minimal och badrummet är faktiskt väldigt litet.

För vanligast vid en helrenovering är annars att väggar rivs, badrum flyttas runt och lägenhetens ursprungliga planlösning är ett minne blott så fort man köpt den. Visst kan det locka – men ibland kan det ursprungliga och “opraktiska” vara det mest rätta för ett hem. Inte alltid, men det är värt att fundera ett varv till tycker vi.

Belysningen i detta mörka badrum är främst spottar i taket som lyser upp efter behov och troligtvis kopplade på dimmer (ett måste tycker vi!). Och som detalj har Lotta istället plocka in en lampklassiker från slutet av 1920-talet/början på 1930-talet som sätter tonen. LampeGras vägglampan må kanske inte ge så mycket effektivt sminkljus men den ger desto mer charm och sätter stilen på snyggt sätt!

Så tänk på det när du väljer belysning och dela gärna upp den i “funktion” och “stil” så kompletterar de varandra till just din önskade stil.

Nedan ser du resten av våningen som går under en och samma kulör på alla väggar, snickerier och detaljer. Även bokhyllan är inmålad i samma kulör för att smälta in.

Konceptuellt visst, men ack så snyggt!

Fler bilder från hemmet hittar du här och vill du köpa våningen så gör du det där också.

Foto från ESNY via Husligheter.

Exit mobile version