Badrum med flödig marmor á la 1970-tal

Badrumsinspiration - Flödig marmor i badrum med inbyggt badkar, marmortvättställ och takdusch i Selldorf Greenwich Village Townhouse

Jag tänkte visa upp ett badrum med liv för ett tag sen. Då snubblade jag över detta badrum med flödig marmor och fick verkligen chans att visa upp liv! Detta badrum ligger i ett trevåningshus i Greenwich Village, New York, där senare konstnärer och designers såsom Isamu Noguchi, Jackson Pollack, och Gertrude Vanderbilt Whitney också bott.

Fulsnyggt badrum á la 1970-tal

Rent spontant tycker jag badrummet är fulsnyggt. Det är nästan komiskt att Pollock bott i närheten, han hade lika gärna kunnat skapa marmorns spretiga linjer! Men efter en stund sjunker intrycket ner lite och då blir det ganska coolt med detta 1970-tal i modernt badrum. Visst påminner det lite om Raf Simons badrum jag visat tidigare här!

Jag gillar hur hela badrummet är klätt i en och samma marmorsten inkl. in i fönsternischen. Med hjälp av den långa avlånga brunnen kan storformatet läggas på golvet utan att kompromissa bort bra fall. Under det inbyggda badkaret kan du däremot välja en vanlig rund brunn som är standardvariant (och på så sätt spara in lite pengar).

Takduschen med blandare är inbyggd och det ger ett stilrent modernt intryck som denna flödiga marmor kräver tycker jag. Jag kan inte se någon badkarsblandare men en snygg variant här hade varit inbyggd variant i badkarssargen istället för vägg. En detalj som gör pricken över i:et!

En annan snygg detalj är hur hela badrummet är uppbyggd kring “moduler” som både ger enhetlig känsla men även bra avställningsytor för snygga flaskor, handdukar etc.

Så vad säger du om detta badrum i flödig marmor á la 1970-tal? Hiss eller diss?

Foto av Thomas Loof för  Selldorf.

Exit mobile version