Hemma hos Natalie Schuterman

badrumsinspiration badrum en suite carrara nero maquina massing sminkspegel hemma hos natalie schuterman karlaplan foto lagerlings badrumsdrommar

För några dagar sen flimmade ett vackert hem förbi som jag kände igen på en mäklarsida. Det var Natalie Schuterman hem på Karlaplan, Stockholm, som visats flera gånger i olika inredningsmagasin genom åren. Men som vanligt har det på sin höjd varit en bild på badrummet bara. Så när våningen nu är ute till försäljning blev jag så klart nyfiken om det denna gång också fanns fler bilder att spana in. Det gjorde det – inte mycker men ändå lite mer som tål att visas upp och inspireras av!

Klassiska material och moderna detaljer

En av de saker som tydligast sticker ut hemma hos Natalie Schuterman tycker jag är de svart/vita golven i marmor. Det ena finns i hallen och går i klassisk schackruta till mörkblå väggar som ska varit en inspiration från London Arts Club. Det andra mönstret ligger i en rund inre hall som knyter ihop badrum och resten av våningen.

Bägge golvet, som är gjorda av Carrara och Nero Maquina, gör att denna klassiska våning kännas något extra. Det finns en kontrast som överraskar och lyfter stilen.

Master badrum i tre delar

Detta är våningens enda badrum och är uppbyggt i tre delar. Den öppna delen är intrett likt ett “vanligt” rum med parkettgolv med utgång till balkong. Här är tvättstället i fokus och visst påminner det mycket om badrummen här?

Noter också att väggar är målade i denna del vilket gör att den än mer sömnlöst knyter an walk-in-closet intill. Sen gillar jag även hyllnischen till höger som sväljer mycket av sakerna som den öppna badrumsmöbeln inte har plats för.

Duschen däremot är, likt wc, placerad i egen privat del med dörr in – kika på planritningen längst ner för att se hur det är uppbyggt. Detta är en bra sätt att skapa större badrum på då det ger mindre naken känsla samtidigt som man kan vistas flera i badrummet utan att det stör. Kika t.ex. på detta badrum för mer inspiration på det temat.

Notera också att detta badrum är byggt för några år sen (2014) och här kan du se hur carraramarmorn och även hur mässing blir med patina. En naturlig yta kommer utvecklas med åren vilket jag enbart tycker är positivt och charmigt – inte minst ur miljösynpunkt!

Till sist ser du nedan hur walk-in-closet ser ut från sovrummet och hur färgskalan är densamma. Fler bilder från denna våning kan du se här och vill du läsa mer om inspirationen och tänket bakom så hittar du intervju med Natalie Shuterman här.

Däremot kan jag inte låta bli att vara fortsatt nyfiken på hur wc-delen ser ut i denna våning. Inte minst för enligt ritningen så ser det ut att finnas en bidé!

Foto från Lagerlings.

Exit mobile version