Raf Simons badrum i Antwerpen

Badrumsinspiration - badrum inspiration 1970tal badrum raf simons antwerpen badrumsdrommar feature

badrum inspiration 1970tal badrum raf simons antwerpen badrumsdrommar feature

Det är alltid lite kul att få kika in hemma hos designers och se hur just de valt att inredan sitt badrum tycker vi. Denna gång är det hos Raf Simons badrum, designer bakom både egna märket Raf Simons, Jil Sander och nu även Christian Dior, som vi spanar in hos.

Hans hem ligger i ett modernistiskt hus från 1968 i Antwerpen, Belgien. Sovrummets sänggavelvägg vätter mot badrummet där ljuset kan strila in med naturlgit ljus via öppningen högst upp. En väldigt snygg detalj som vi tyvärr inte är säkra på klarar svenska tätningsregler. Badrummet går i en tydlig 60-tals stil med sina storformatiga marmorplattor. Den grå/gula marmoreringen är vågad men passar perfekt i hans hem och återkommer snyggt på flera ställen så den knyts ihop.

När det gäller hans hem så är fingertoppskänslan inte helt förvånande maximalt utvecklad och inredningen är uppbyggd på moduler och nivåer. Tydligast är det i Raf Simons badrum där badkaret snyggt är inramat av marmorn, bänkskivan med tvättstället löper över och spegelt markerar väggarnas avslut och takets början på naturligt sätt.

Ett bra knep vid inredning är att se över linjer som redan finns i badrummet och vidareutveckla dem för att få en harmoni. Om du t.ex. har ett fönster och högt i tak kan ett natuligt avslut för kaklet vara just där fönstrets övre del slutar. Eller om du funderar på att enbart kakla till brösthöjd så kan en bra nivå avgöras i relation till var tvättstället slutar och spegeln ovanför börjar.

Foto av Ivan Terestchenko för Wall Street Journal via Trendland.

Exit mobile version