Ljusa grafiska toner i moderna badrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration bathroom inspo fitzroy loft Architects EAT photo derek swalwell rund spegel badrumsdrömmar feature

Badrum tycker vi ska vara en spegling av övriga hemmet – det ska fånga upp hemmet själ och förlänga den till vardagens mest funktionella rum som badrummet faktisk är. Det är en balans som inte alltid är självklar att få till när vi ser moderna badrum.

Men detta badrum är på god väg tycker vi att få till bägge delarna med en tilltalande grund!

Badrummen finns i ett f.d. lagerlokal i Melbourne, Australien, och är ritat av arkitektbyrån Architects EAT. Vi gillar hur de mixat den industriella stilen med klassiska element och detaljer. Båda badrummen har en mild färgskala och balanserar snyggt det hårda med det milda ljusa.

Speciellt mixen av de stående carraramarmor-plattorna till den vitmålade tegelväggarna här och var. Det ger en mer unik känsla än om hela badrummet hade varit i enbart carrara (som vi nu sett i väldigt många badrum). Plus att mixen gör badrummen mer tidståliga för man tröttnar inte lika snabbt på en nytt och gammalt ihop tycker vi.

Att plocka in svart metall som strama former till tvättställsdelen fångar dessa upp de stora fönstrens industriella karmar och i denna miljö bli de tillsammans till självklara blickfång. Notera att även övriga hemmets inredning går i samma tema med svarta stålramar som detalj.

Detsamma gäller även träbänkskivan under de runda tvättskålarna som ger det stora badrummet en tyngd i sitt materialval. Den höga takhöjden går att ett varmare material såsom trä är tacksamt att plocka in som linjärt “ankare” som sänker ner blicken. Hade man valt ett ljusare material som mer flöt ihop med väggarna skulle det lätt kunna bli att blicken forsätter vandra uppåt och rummets väldigt avlånga form blir tydligare.

Fast som vanligt inom badrumsinredning så är det tycke och smak – inte exakt vetenskap.

När det gäller förvaringen så är den förvisso sparsmakad, men det är också löst med extra mycket förvaring strax utanför badrummen. Ett bra knep att ta till om ni är många i familjen men ändå vill ha det så stilrent som möjligt i själva badrummet. Låt då endast det mest nödvändiga finns i badrummet – gärna i lådor (1 per familjemedlem är bra måttstock) och det mjuka/fina på öppna hyllor så som handdukar m.m.

Öppna hyllor ger minimalistiska badrum lite mer värme och ombonad känsla, plus att det blir enkelt att nå det du behöver.

Här kan du se mer bilder på övriga hemmet som är minst lika snygga som badrummen!

Foto av Derek Swalwell via The Design Chaser och Cos Interiors.

Exit mobile version