Trendspaning – Moderna badrum med teak

Badrumsinspiration - Trendspaning - badrum med teak är lika snyggt oavsett trend och stil!

Botaniska namnet för teak är Tectona grandis. Teak är ett hårt och fett träslag som har ett extremt bra rötmotstånd och därmed alltid varit exemplariskt för användning i båtinredning. Inte minst också i badrum.

Under 1950- och 1960-talet var teak ett populärt träslag på allt från dörrar, möbler och små detaljer i de flesta hem. Även idag ser vi teak återkomma som tydligt inslag i vintagetrenden.

Vi tycker inte att teak bara ska vara förknippat med retro utan vill helst se teak i moderna badrum också. Vi har här plockat ihop 3 badrum med inspiration i detta snygga trämaterial.  Vilket badrum föredrar du?


Teak i badrum med badkar i fokus

Teak är väldigt snyggt som en kompletterande kontrast till moderna vita former. Träslagets varma ton gör att det vita mjukas upp något och känslan blir varm som i detta badrum.


Badrum med teak i nederdel

Här i detta badrum är det teak som går i låg linje genom hela badrummet. Badkaret är inbyggt med teakpanel och tillsammans med badrumsmöbeln blir de en enda modul som håller ihop badrummet.

Om du önskar betona retrokänslan ytterligare, så kan du komplettera med ett grönt eller turkost kakel eller med en mosaik som i detta badrum.


Lyxigt med betong och teak

I detta moderna badrum blir teak en varm detalj som ger badrummet extra lyxig känsla. Golvet i betong blir fin kontrast och tillsammans med utsikten ett riktigt snyggt badrum att inspireras av. Ett perfekt exempel på att teak inte är reserverat för “retro-badrum”!

Klicka på bilderna för att se mer av respektive badrum!

Exit mobile version