Snyggt badrum för 1960-talshus!

Badrumsinspiration - badrum inspiration 1960 turkos mosaik retro bathroom foto Fredrik Sweger via Skona hem badrumsdrommar feature

I detta hus i södra delen av Stockholm finns ett perfekt exempel på hur nyskapande och historia kan mötas idag. Detta renoverade badrum har alla element från 1960-talet kvar, och därför är tonen så rätt för husets stil. Här är verkligen ett snyggt badrum för 1960-talshus!

Väggarna är i grönturkos mixad mosaik blandat med putsade väggar i grått. Bägge materialen går utmärkt ihop med teakskåpen och fönsterramarna i teak som är original liksom de tidstypiska satsborden. En kombo ger riktiga 1960-tals vibbar!

Dubbla duschar utan duschvägg

Duschen har dubbla inbyggda duschar som ger utrymme för hela familjen. Här har man valt bort duschväggar till förmån för den luftigare känslan.

Många är oroliga att vatten ska stänka ut över hela badrummet om man inte har några duschväggar som skydd, men har man bara lite utrymme i badrummet och golvvärme, så torkar det så gott som lika fort som det blev blött. Enda nackdelen, för oss frusna människor, är att den varma ånga försvinner ut i rummet och värmer inte lika gott medan man duschar.

Mjuka former och hårda väggar

Det fina fristående badkaret och satsborden i teak intill är inte bara snygga mot den råa betongen utan även praktisk förvaring för saker du vill kunna nå när du ligger i badkaret. Varför inte ett glas vin?

Detta badrum är så snyggt att det borde ingå i manualen för idealistiskt uppdatering av ett 1960-tals hus. Mixen av modernt, klassiskt och retro möts på mycket lyckat sätt med andra ord!

Foto av Fredrik Sweger via Sköna hem.

Exit mobile version