Badrumsdröm hemma hos Thomas Schlosser

Badrumsinspiration - badrum inspiration svart marmor valnöt badrumsmöbel hemma hos thomas schlosser foto kira brandt bo bedre badrumsdrömmar feature

badrum inspiration svart marmor valnöt badrumsmöbel hemma hos thomas schlosser foto kira brandt bo bedre badrumsdrömmar feature

Idag tänkte vi visa badrum (och hem för den delen) som verkligen inspirerar och just nu sätter fingret på vad som är trendigt inom inredningsvärlden just nu – vi har spanat in hemma hos Thomas Schlosser, grundare bakom danska inredningsbutiken Klassik.

Om du någonting varit i den stora butiken så vet du hur varje detalj är genomtänkt, klassisk och tidlös på helt rätt sätt. Ta nu pärlorna därifrån, mixa med imponerande möbel, konst- och keramiksamling, och inred ett 400kvm stort radhus (helt ombyggt så klart) på Holmen i Köpenhamn, Danmark. Inte helt fel va?

Först av allt måste vi bara visa hur elegant svart marmor och mörkt trä gifter sig. Mixen av det svarta och hårda mjukas perfekt upp av det varma träslaget. Här är det teak – men både valnöt och rökt ek ger samma vackra effekt. Detta badrum är i den privata delen som Thomas och hans fru använder.

En detalj vi gillar är att inget av badrummen har spegel ovanför tvättstället – något vi ser allt mer av och är en vattendelare. Vissa avskyr tanken och andra älskar den. Vi ställer oss mittemellan, för finns det en annan lämplig plats för spegel tycker vi det är skönt att bryta lite regler!

Eller varför inte bara ställa en liten spegel på fot som detalj vid tvättstället (likt i detta badrum) och “riktig” spegelavdelning för smink/rakning etc. en bit bort. Det ger morgonstarten lite mer lugn och samtidigt underlättar för flera att vistas samtidigt i badrummet.

I hemmets övriga badrum är det istället grön marmor som dominerar. Även här ser vi fallande längder, både effektfullt och smidigt då längderna ger naturlig känslan av flöde.

Tvättställ i sten är också något vi ser allt mer inom badrum i de övre prisnivåerna. En lyxig och genomtänkt detalj som ger moderna former utan att kännas för “kantigt” som porslin kan göra i samma form. Något att tänka på att om du väljer stentvättställ är att ge det samma kärlek som trä kräver, dvs. inga sura- eller starka medel som kan torka ut stenen och inte minst – kom ihåg att fläckar på stenen skapar den patina som kommer med användning och långt liv!

Önskar du istället en yta som inte förändras med åren så passar keramiska material perfekt. Byt då ut natursten mot klinker, terrazzo och andra kompositmaterial som numera finns att välja till både bänkskivor och att bygga tvättställ med.

Oavsett vilken väg du väljer, så är vårt bästa tips alltid, att välja material i badrummet som passar ditt liv och nivå av skötsel!

Vad man kanske inte ser vid första anblicken är att det i Thomas dressing room och sovrum står ett stort badkar. Givetvis klätt i samma mörka träslag som övriga badrumsmöblerna och med utsikt ut på balkongen. Varför inte?

En sak att tänka på är att det med svenska våtrumsregler är lite knepigt att placera ett badkar på detta sätt, men inget är omöjligt. Så länge du räknar med att få pussla och trixa för att få igenom alla godkännanden – från försäkringen till föreningen och slutligen med en hantverkare beredd att genomföra utmaningen. Här kan du se ett annat exempel på badkar utanför badrum.

Nedan ser du badkaret mitt emellan dressing room och sovrummet som är dolt bakom väggen till höger.

Vi vet att vi är en badrumsblogg… MEN vi måste få visa er övriga våningen. Det är så snyggt och helt rätt i tiden att mixa midcentury klassiker med moderna detaljer som i detta hem. Inspiration i varje detalj!

Klicka på galleri nedan för att se större bilder.

Här och här kan du se fler bilder från hemmet och som liten bonus kan du se här hur hans förra hem såg ut (och badrummet i vitt och svart för funkishuset!).

Foto Kira Brandt för Bo Bedre via Vosgesparis.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version