Då och nu med svart marmor

Badrumsinspiration - badrum inspiration svart marmor tassbadkar bellmansgatan foto idha lindhag foto bjurfors badrumsdrommar feature

badrum inspiration svart marmor tassbadkar bellmansgatan foto idha lindhag foto bjurfors badrumsdrommar feature

Det finns badrum och så finns det badrum. Att hitta inspirerande badrumsmiljöer är inte så svårt, men att hitta riktiga badrum som inspirerar är desto svårare. Här är ett badrum vi haft ögonen på sen vi första gången såg det 2013 i Elle Interiör (ja det var strax innan de bytte namn till Elle Decoration) och sedan dess har vi längtat att få se mer bilder på det. Vid den tiden var mörka badrum relativt ovanliga och detta badrum på Bellmansgatan i Stockholm var/är något extra.

Ett snyggt badrum i svart marmor är aldrig fel! Foto Idha Lindhag.

Då var detta hemma hos stylisten Johan Svenson men sedan dess har vindsvåningen bytt ägare några gånger och det var när den såldes tidigare i år som vi passade på att hitta fler bilder av badrummet. Så kul att få se hur inredningen i övriga våningen kan förändras, men att badrummet är lika aktuellt då som nu!

Master badrum finns på övervåningen och har golvet samt hörna och fondvägg i svart marmor. Plattorna är inte så stora och det som gör stilen lite klassisk, trots sin moderna look, är att stenen är lagd i fallande längder. Dvs plattorna är olika långa och det ger ett liv åt ytorna på annat sätt än om varje platta är lika stor.

En detalj vi gillar här är att även hyllnischen är klädd med samma sten – och utan kakellist!

Så oavsett om du jobbar med natursten eller klinker så går det att välja bort kakellist. Visst tar det lite mer tid att gera plattorna (dvs. kapa respektive platta 45 grader för att få till en rät vinkel) för ett snyggt möte i ytterhörn men i slutändan så värt det för att få till en mer genomarbetad look. Jobbar du med natursten och vill ha lite markerad ram så kan du göra som här och låta hyllnischen få synlig inramning utåt.

En annan detalj vi tycker är snygg och genomtänkt i detta badrum är att blandarna har olika kulörer. Notera att den inbyggda badkarsblandaren är svart mot den svarta marmorn, och tvättställsblandaren är vit mot den vita målade väggen. Supersmart och snyggt!

Enda tråkiga är att vattenlåset är vitt och lite väl standard för detta snygga badrum, eller så är det vit metall men vi tvivlar på det.

På nedervåningen finns det andra badrummet som även det är i marmor, men denna gång i grön marmor.

I detta badrum är väggarna satta med 30x30cm plattor som ger ett regelbundet och lugnt intryck. Golvet har samma storlek förutom i duschen där de gått ner till 10x10cm för fallet. Här hade vi nog istället valt en avlång alt. hörnbrunn för att kunna satta samma storlek hela vägen.

Även här finns en enkel hyllnisch för praktiskt förvaring, eller varför inte en blomma om du känner för det?

Skämt åsido, så gillar vi terrakottan mot den gröna marmorn – ett tips för dig som vill få till en mer naturnära och rofylld känsla i badrummet. Plocka in naturnära kulörer såsom terrakotta, ockra, umbra m.fl. Dessa kan du sen följa upp med textilier i á la hamam som tonar ner och ger marmorbadrummet en lugn känsla. Då har du gett detta gröna marmorbadrum en mindre modern look och samtidigt låtit den bli ännu mer i blickfånget.

Nedan ser du mer av vindsvåningen – då färgsprakande när stylisten Johan Svenson inrett den. Till sobrare när den nu såldes. Vilken är din favorit?


Vi tycker det är kul att det karakteristiska Master badrummet, och det på nedre plan också för den delen, på är lika rätt till bägge stilarna! Knepet för dessa lyckade badrum har varit att tona ner mängden olika material och istället göra mer av det som är valt.

Så våga gå lite längre nästa gång du bygger badrum, det kommer vara så mycket roligare och charmigare även för nästa köpare.

DÅ – färg och ränder hemma hos stylisten Johan Svenson. Foto Idha Lindhag.

Här kan du se Hemma-hos reportaget i Elle Interiör i sin helhet när det begav sig. Där kan du även hitta respektive inköpsställe för inredningsdetaljerna.

NU – nedtonat och mer klassiskt i rödbruna toner. Foto Bjurfors.

Foto av Idha Lindhag för Elle Decoration, mäklarfoton från ESNY och Bjurfors.

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version