Klassisk elegans med kopparbadkar i Newcastle

Badrumsinspiration - badrum inspiration georgian house bathroom klassiskt elegant foto paul massey LivEtc badrumsdrommar feature

badrum inspiration georgian house bathroom klassiskt elegant foto paul massey LivEtc badrumsdrommar feature

I brittiska Newcastle finns detta vackra badrum som är perfekt badrumsinpiration för dig som gillar klassisk och elegant lantlig stil. Huset är från georgian eran (stilen som sedan ledde till viktorianska era) och har höga fönster, pampiga detaljer och andas verkligen brittisk historia!

Så vad passar bättre än att se hur ett modern badrum i sådant hus inretts? Mycket snyggt måste vi säga.

Hela badrummet är stort och inrett med ljusa nyanser med fokus på flödig calacatta marmor, ser det ut som, med vackert kopparbadkar som mittpunkt. Lite less is more men med tydlig lyxkänsla och genomtänkta detaljer. Väggarna är målade i bruten vit alt. mild grå nyans – svårt att säga utifrån bilderna. Det som däremot utmärker väggarna är att det längst hela rummet går en spegelpanel förutom i duschen där marmor täcker väggarna.

Spegelpanelen ger en pampig och klassisk känsla som kan mäta sig med den effekt marmorn ger. Ett elegant val som du med fördel kan plocka in i badrummet – stuckaturer av detta slag är i gips och finns att köpa på flera ställen. Sen är det bara att måla in allt i matt våtrumsfärg för samma känsla som här!

Sockel kan du göra av golvplattan som i detta badrum. Om du väljer natursten på golvet så kan du beställa rundade sockeldelar från stenfirman för en mer arbetad look.

En annan detalj i detta badrum som bidrar till denna stil är den rejäla och upp-till-tak höga glasväggen i duschen. Supersnyggt och betonar duschens betydelse i rummet. Väl värt att satsa på om du vill återskapa i ditt badrum.

Till sist – kolla nedan hur snygg tvättstugan är! Vilken dröm att ha en tvättstuga alt. groventré så enhetlig och elegant. Vi har ju sagt det förut och säger igen – en snygg och trivsam tvättstuga är värd varje krona för att göra vardagslivet trevligare.

Nedan ser du övriga hemmets färgskala – mörkt och ombonat utan att sticka ut för mycket. Även här vackra stuckaturer som betonar den georgianska eras stil.

Här kan du se resten av hemmet!

Foto Paul Massey via Living Etc.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version