Skapa en praktisk och lyxig badrumsdel likt i denna chalet

Jag har skrivit om badrum i chalet tidigare utifrån deras inte sällan lyxiga utformning om än med fokus på synliga timmerväggar och klassisk “stugarkitektur”. Chalet betyder ungefär “alpstuga” men innebär snarare en privat retreat i bergen med allt du kan behöva en armslängd bort. Dessa “alpstugor” är det inte sällan inredda av kända stjärninredare i påkostade material. Just denna chalet är inredd av fransk/monaco baserade Humbert & Poyet Architecture.

Här är det är mycket marmor, pampiga lösningar och klassisk elegans. Så även om badrummet är WOW! med sin svarta marmor och gulddetaljer, så är det badrumsdelen i passage till/från de privata delarna som jag tycker är vackrast. Jag gillar utformningen och den mer nedtonade mixen med milda gröna nyansen till vita carrarastenen och detaljer i mässing.

Praktiskt och lyxigt är möjligt

Eftersom detta är en alpstuga så kretsar funktionerna kring skidåkning och socialt häng med familj och vänner. Det är inte ofta man hittar inspirerande och påkostad badrumstänk med funktion så tydligt i fokus som på en chalet – för här har du det verkligen.

För vem skulle inte älska att ha snygg förvaring, tvättställ och genomtänkta lösningar i en annars glömd passage? Gärna mellan groventré och säg badrummet eller bastun. Där du som gäst kan slänga av dig blöta skidkläder och sen direkt gå vidare till att plocka med dig ren handduk, lyxiga hudvårdsprodukter och koppla av värmen i duschen eller ångbastun.

Sen denna badrumsdel att det är inredd med marmor, platsbyggda snickerier och detaljer som ytterligare ger en känsla av resort är inte så fel, eller hur?

Vill du ha ännu mer inspiration om hur du kan skapa en lyxig groventré som är det bilden nedan du ska studera. Notera alla genomtänkta detaljer – från skidstället, till den integrerade belysningen och inte minst stentvättstället med den nätta kranen i mässing.

Badrum i svart marmor och polerad mässing

I denna chalet går badrummet i svart marmor på väggarna som fått frästa ramar likt en panelvägg. Golvet är lagt med marmormosaik likt baskerweave och snickerierna är målade i mörk gråblå nyans. Alla metalldetaljer är i polerad mässing och även här återkommer panelinramningen i form av mässingsram på den stora spegeln. Det är onekligen hantverksmässigt paradis som visas upp här!

Notera även detaljen att det inte finns några hyllnischer här, utan istället sitter den korgar som hyllor i duschdelen. Personligen älskar jag snygga hyllnischer men kan vara värt att inspireras av klassisk badrumshylla i metall ibland.

I en klassisk chalet av detta slag är det inte ovanligt med tre, fyra badrum så det är ibland lite knepigt att få ihop vilka bilder som hör till vilket. Nedan ser du en duschen i vad som är ytterligare ett badrum. Under det ser du ett inbyggt badkar som troligtvis är i samma badrum om jag får gissa. Men det spelar ju egentligen ingen roll för det hindrar inte inspirationen på något sätt.

Glöm inte gästtoaletten!

Små gästtoaletter blir ofta lite bortglömda. Det är ofta det rum som det sparas in på. Helt fel tycker jag – detta är det privata rum som dina gäster ser och inte sällan också som du själv använder för att vara ifred från barnen och familjen. Så inspireras av denna toalett här lyft din lilla gästtoaletten till något extra!

Nedan ser du resten av denna chalet ritad av Humbert & Poyet och här kan du se fler bilder också.

Foto av Francis Amiand för Humbert & Poyet via Dpages.

Exit mobile version