More is more i konceptuella badrum

Badrumsinspiration - Modernt badrum i grön marmor med marmorbadkar och teakpanel.

Vad sägs om en konceptuella badrum med extra allt? Badrum utöver det vi vanligtvis är vana att se i Sverige där materialvalen är pampiga och tillåts ta plats på riktigt. Här är badrum ritade av Koncept Arkitekter (de ritar annars mest projekt för kontor, butiker och andra offentliga platser) för privat hem som har allt det där extra!

Detta badrum har ett par år på nacken – men ännu många mil innan vi får se badrum av detta slag. Visst har prislappen och stilen en avgörande anledning till det, men för mig handlar inspirationen från dessa badrum främst om hur gränserna mellan badrum och rum snyggt pushas framåt här. Eller vad säger du?

Mörkt trä och flödig marmor

Genom hela hemmet är materialvalen samma med mörkt trä och marmor. Raka linjer och strama detaljer som lyfts av de tydliga trät och den flödiga svarta, gröna resp. vita marmorn. Här är inte stenarna några blyga karaktärer utan verkligen tar för sig av utrymmet.

Så pass mycket att de verkligen är på gränsen att krocka, men lyckas balansera tillbaka igen.

Ta bara Master badrum som går i valnöt på väggar och möbler, till den gröna marmorn som tvättställ och badkar. Detta badrum är dessutom klätt med svart marmor i baddelen på både väggar och tak!

Nedan ser du andra badrummet som i sin tur har en väldigt flödiga marmorskivor på väggarna och även här i taket. Skulle du våga gå så här långt?

Mjuka former och klassiska material

Till sist vill jag visa gästtoaletten som även denna går i trä och marmor, men denna gång ser det ut att vara juramarmor. Klassisk men ändå kaxigt – inte minst är det snyggt att se den arkformade dörren in till gästtoaletten!

För övrigt är denna ark/båg-form den trendigaste detalj just nu inom inredning och arkitektur. Du ser den på nischhyllor (eller speglar som i Master badrummet ovan), väggöppningar och dörrar som här.

Så tänk inte “pizzerialooken” utan snarare avskalad asketiskt kloster i Italien. Det ska vara maximalt stramt som här utan några som helst ramar eller detaljer runt öppningen för att få till stilen.

Nedan ser du utvalda detaljer från övriga hemmet. Här kan du se resten!

Foto från Koncept Arkitekter.

Exit mobile version