Badrum på Hotel des Grands Boulevards

Semestern är över och vad passar då bättre än att inspireras av hotellbadrum ute i världen? Först ut vill jag visa dessa romantiska badrum på Hotel des Grands Boulevards i Paris designat av Dorothée Meilichzon. Milda pasteller, mjuka former och med glimten i ögat är de inte enbart gulliga utan också tufft kaxiga med sina genomarbetade detaljer.

Att skapa klassiska och gammeldagsa badrum kan se mycket olika ut. Det kan vara stramt, allvarligt men också roligt och annorlunda. Dessa romantiska badrum är perfekt badrumsinspiration för dig som vill få in färg men ändå skapa badrum i en anda á la 1910- och 1920-tal.


Pasteller och materialmix på Hotel des Grands Boulevards

Det som jag föll för i dessa badrum är mixen av “gulliga” milda pasteller med marmor, lekfulla formerna på speglarna, mönster på badrumsgolv och assymetrisk placering av badrumsbelysning. Lite more is more som ändå inte blir för mycket tycker jag. Det är befriande att se hur väl strama material såsom marmor kan samsas med rustika träpallar och linnegardiner.

Målade eller kaklade väggar i badrum? Kör både och.

Här är det inte “anting eller” som gäller, utan i dessa romantiska badrum är det allt på samma gång. Väggarna är kaklade med benvitt kakel i hexagon till brösthöjd och i duschdelen nästan till fullhöjd med målade väggpartier ovan.

Taket har fått samma kulör som väggarna (ett bra knep att ta till om du inte har högt i tak) som ger ombonad känsla.

Detsamma gäller även mix av övriga material – här samsas t.ex. krom med mässing. Hyllan ovanför tvättstället är i en marmor och toppskivan på badkaret i annan. Men i slutändan är denna spretiga mix helrätt och skapar precis den känslan av lekfullhet som ger badrummen dess charm!

För minns du för länge sen när rosa och rött var helt fel att blanda? Den tiden är för länge sen förbi så kör på. Se bara hur snyggt det roströda/benvita badrumsgolvet är till de rosa väggarna och hur den rosa marmorn knyter ihop delarna.

Känns det “för rosa” så välj en kulör med mer grått i så får du mer dämpad känsla!

Glöm inte inreda med badrumsdörren

Till sist tycker jag alltid om att visa upp badrumsdörren som snygg detalj. Här har flera av rummet dubbeldörr in till badrummet, något jag verkligen älskar. En lyxig detalj som du absolut ska satsa på om du har möjlighet.

Osäker på hur du ska tänka kring glanstal på målarfärgen till dörren? Vi har sett mycket matta ytor nu ett bra tag på både väggar och snickerier, men blankare är generellt det vanliga av flera skäl. Så här säger designen Dorothée kring det i intervju med Vogue:

“I use a lot of glossy paint – particularly in corridors, which I think are very important. We always decorate doors with glossy paint, and beading features or panels so that they stand out. These doors open outwards from the bathroom.”

Nedan ser du toaletten i restaurangdelen som även den fått hexagonkaklet, men denna gång tillsammans med en vacker stormönstrad tapet som verkligen tar för sig. Notera även golvet i svart marmor med tozzetter i carrara. Klassiskt men med en vågad twist!

Här, här och här kan du se mer av Hotel des Grands Boulevards.


Foto av Karel Balas för Chzon och Hotel des Grands Boulevards.

.

Exit mobile version