Vit blandare är det nya svarta i badrum

För en tid sen såg jag detta ljusa och moderna badrum med snygg materialpalett som jag föll för. Så givetvis ville jag se mer och hamnade inte oväntat i ett hem i Melbourne, Australien. Hela hemmet präglas av ljusa toner med en twist á la Frankrike. Det är just det jag ofta gillar med badrum i Australien – de har en egen stil som mixar modernt och elegant men alltid med någon oväntad detalj (som här med vita blandare som pricken över i:et) som knyter ihop till lugn, nästan som egen tolkning av det skandinaviskt enkla.

Det är svårt att förklara i ord men det finns en röd tråd där tycker jag. Om du inte redan testat, så kika på Inspiration per land i menyn för massvis av inspiration från respektive land!

Vit blandare som diskret detalj

Blandare är den detalj i badrummet som du enklast kan sätta tonen med. Att byta blandare kan du göra närsomhelst, det kräver varken jättebudget eller att du måste riva något i ditt badrum. Allt du behöver är ny blandare som passar din rördragning (eller variant på inbyggnadsblandaren) och en rörmokare som installerar allt. Med andra ord är det ett bra sätt att uppdatera ditt badrum på.

Vi har genom senaste åren sett hur mässing blivit enorm trend inom badrum, sen kom svarta blandare in starkt och nu senaste nya metaller såsom koppar, brons och olika patinerade varianter av varma metaller. Nu senast börjar borstad stål smyga in sig allt mer. Däremot har vit blandare varit en doldis. Ytterst få badrum med vit blandare har syns till – så här är ett snyggt undantag som både är inspirerande och lyxigt.

Vit blandare är egentligen perfekt för dig som vill ha en modern look men inte skarpt grafiskt intryck. Det är kanske dags att våga testa vitt igen men denna gång på detaljerna istället för på väggarna!

Chevron i marmor och tadelakt

En annan detalj jag gillar med detta badrum är mixen av marmor och tadelakt. Det strama och det mjukt charmiga ger ett lugn i badrummet som flera borde inspireras av. För badrummet måste inte bli rustiskt eller hamamflörtande bara för att du plockar in tadelakt som väggmaterial. Tvärtom kan du få ett modernt badrum där just marmor och andra detaljer, som här den svarta industiella duschväggen, träder fram som blickfång.

Sen gillar jag verkligen chevron mönstret som marmorgolvet är lagt i. Det är “nästa fiskbensmönster” som du kommer se mer och mer av framöver. Likt fiskbensmönster är det ett klassiskt parkettmönster som nu kommer starkt tillbaka.  Snyggast träder det fram i badrummet nedan där badkaret är inbyggt i samma marmor. Supersnyggt!

Nedan ser du delar av övriga hemmet och vill du veta mer om inspirationen bakom detta hem, då ska du läsa intervjun med Biasol (arkitektkontoret som ritat) här.

Foto av Derek Swallwell via Est Living.

Exit mobile version