Trendspaning – Midnatt, åska och storm i badrum

Badrumsinspiration - Trendspaning - Mörkblått, svartblått, midnattsblått i badrum

Precis som inom mode så råder färgtrender inom inredning varje säsong. Vändningarna är tack och lov inte lika snabba som i modevärlden utan är mer övergående mellan säsongerna och årstiderna. Ett mycket bra inspirationsverktyg är att just kika på rådande färgtrenderna om du är i tagen att renovera och vill vidga dina vyer lite.

En färgtrend som råder just nu är en mörk palett av dova blå toner – föreställ dig en sen sommarkväll med tunga åskmoln på himlen som när som helst öppnas till skyfall, där har du färgerna. Det är precis alla dessa toner av gråblått, midnattsblått och djup svartblått som gäller just nu.


Färgskalan – Midnatt, åska och storm i badrum

Färgskalan har stick av grått i sig så den är betydligt dovare och lugnare än den klassiska mörkblå och marina färgen vi varit vana vid. Ett plus är också att den snyggt går att kombinera med alla varma metalltoner såsom mässing, koppar och roséguld.

Det är med andra ord en perfekt färgskala att använda när du vill skapa dramaturgi i badrummet men samtidigt behålla en klassisk look.


Här är tre tips för mörkblått i badrum

1 – Mörka väggar gör vitt porslin vitare

Vitt, vitt, vitt – ibland känns det som att vi har lag på vita badrum i Sverige. Visst är det fräsch och ljust, men ibland kan det vara bra att tänka utanför den vita boxen. En mörk färg på väggarna behöver inte kännas murrig och knepig. Tvärtom kan den lyfta ditt badrums övriga inredning på läckert sätt.

Inget porslin ser så snyggt ut som när det sitter på en mörk vägg. Inte heller framträder detaljer i snickerier eller blandare och andra metaller så snyggt som mot en dov matt mörk yta.

Orolig att det blir för mörkt? Välj ett ljust golv och låt taket vara krispvitt så blir det balans.

Mörka badrumsväggar gör vitt porslin vitare!

2 – Våga skapa lite dramatik i badrum!

Denna trendiga färgskala är egentligen inte unik för just nu, utan är en färg som varit ständigt närvarade i allt från barockbiblioteken till cigarrummen på gamla baren. Tillsammans med mörka träslag likt mahogny och kolmårdsmarmor har de varit klassiker som stått pall. Skillnaden är att den nu uppdaterats med mer grått för att lättare matchas med vår tids inredning.

Så passa på att inspireras av gammal matinéfilm och överför bibliotekets estetik till badrummet. Önskar du ytterligare inspiration så kika in i vackra tågkupér från 1940-talets arkiv. Se bara på gästtoaletten i detta hem här.

Lägg till detaljer från nutidens inredning och då kommer få ett badrum som både imponerar och inspirerar. Investera i vackra burkar, behållare och förvaringsboxar som du använder för din vardagliga boudoir. Tops och bomullspads kommer garanterat att se lyxiga ut mot denna fond!

Mörk badrumsmöbel är helrätt!

3 – Sätt färg på snickerier och detaljer

Ibland krävs det inte så mycket för att förnya ditt befintliga badrum. Prova att måla dörren invändigt eller snickerierna i en dov matt färg. Vill du gå längre så gör detsamma med badrumsmöbeln.

Att sätta ny färg på snickerier och detaljer är ett bra knep som lyfter ett befintligt badrum utan att du behöver göra om allt.

Så länge du har kvalitétsmöbler så tål de att lackas om flera gånger om utan problem. Det kan t.o.m. förlänga deras livslängd genom att omlackering på nytt förseglar ytskiktet.


Hoppas vi fått dig lite sugen på att testa denna vackra färgskala!

Bilder: Holst Brothers // Godrich Interiors // Dimore Studio // Jersey Ice Cream Co. via Design Sponge // Bert Frank // Meredith Heron Design // Stephen Gray // Ikea

.
Exit mobile version