Lyxiga små badrum i svart marmor

badrumsinspiration svart marmor badrum geberit vagghangd toalett narvavagen lagerlinds badrumsdrommar feature

Ett litet badrum behöver inte vara tråkigt eller begränsande. Precis som en stor våning inte per automatik måste innebära stora badrum. Därför tycker vi det är lite extra kul att visa badrummen i en vacker våning i Stockholm som verkligen inspirerar!

I denna vackra våning är det är två rätt “ordinarie” små badrum med dusch, tvättställ och toalett – men materialvalen, detaljerna och utförandet är allt annat än ordinärt. Dessa två badrum är en perfekt guide i hur du ska tänka när du bygger ett litet badrum som du vill ska kännas lyxigt utan att tumma på funktionen.

Knepet? Tänk vägghängda lösningar, dolda rör och eleganta detaljer.

Ibland kan det vara lockande att snåla in på litet badrum just för det ändå “är för litet för att slösa pengar på” – vi tycker precis tvärtom. Små badrum är värda lite extra kärlek och planering för att verkligen blomstra.

Ovan och nedan ser du det större badrummet som är relativt långsmalt – direkt framför dörren är den vägghängda toaletten placerad, därefter kommer tvättstället (med kromat vattenlås för vägg) och längst in är duschen placerad med inbyggnadsblandare och avlång brunn. Mellan tvättstället och duschblandaren har man byggt en hyllnisch för förvaring av schampoflaskor etc.

Genom att placera alla de olika delarna på rad, underlättar det för rördragningen och inbyggnad av de två avloppen i vägg (toaletten och tvättstället) samt duschens avlånga brunnens placering  mot samma vägg.

Denna typ av badrumslösning är både stilren och yteffektiv då den frigör maximalt av det lilla badrummets golvyta som annars skulle kännas trång!

För hade du istället behållt avloppen synliga i golvet hade du förvissa “vunnit” ca 20cm i rummets bredd, men förlorat i stökigare intryck och fler rör att städa runt. Något som i små badrum oftast upplevs som jobbigare än i större badrum.

Nedan ser du det mindre badrummet och även det har samma lösning, men här med en badrumsmöbel och i spegel kan du skymta även en större hyllnisch. Här syns det tydligt hur snyggt det är med en diskret toalett i litet badrum. Man ser ju knappt spolknappen i krom mot den blanka svarta marmorn!

Missa inte vår intervju med Geberit där vi just frågar allt som krävs för vägghängd toalett plus även tipsar om olika snygga spolknappar som du kan plocka in för önskad badrumsstil.

Vi har ju sett vit marmor (carrara och calacatta) ett tag nu, men svart marmor har sakta börjat dyka upp allt mer inom badrum. Den är pampig, flådigt, vräkigt och mörk – med andra ord perfekt att skapa effekt och lyxkänsla med!

Här har man valt en blankpolerad Nero Marquina i 30x30cm. Rak sättning ger ett fint och harmoniskt intryck och gör att stenens vackra ytan inte fråntas fokus. De övriga väggarna är målade i samma grå kulör som våningens övriga grå rum. Vi tycker det är snyggt att plocka in svart marmor för den blir en fortsättning på våningens övriga mörka färgskala.

Nedan ser du planlösningen och visst kan vi hålla med om att badrummen på pappret inte är så “wow” som de faktiskt är – kika här på resten av våningen för mer inspiration eller varför inte köpa den?

Foto från Lagerlings Fastighetsmäkleri.

Exit mobile version