Hemma hos Dieter Vander Velpen i Antwerpen

Badrumsinspiration - badrum inspiration marmor statuarietto bathroom jvr apartment arkitekt dieter vander velpen foto patricia goijens badrumsdrommar feature

badrum inspiration marmor statuarietto bathroom jvr apartment arkitekt dieter vander velpen foto patricia goijens badrumsdrommar feature

Detta är ett badrum de flesta av oss sett på ett eller annat sätt. Stilrent och modernt med vacker statuarietto (även kallad statuario) marmor och svarta blandare. Badrummet tillhör arkitekten Dieter Vander Velpen och fotografen Patricia Goijens i Antwerpen, Belgien. Parets gemensamma hem genomgick en omfattande renovering 2014 och badrummet är det vi sett mest av – med rätta.

För har du följt senaste årens marmortrend så har du inte kunnat undgå belgiska arkitekters kärlek för flödig marmor i minimalistiska interiörer. Supersnyggt och inspirerade då att se hur denna trend med statuarietto kan omvandlas till ett litet badrum!

Detta badrum är mycket smalt (se bara lite utrymme det återstår av väggen efter badkaret!) och där har verkligen den vackra statuarietto marmorn fått vara blickfånget. Hyllnischen löper över hela väggen och ger en bra förvaring men också en snygg detalj som lurar ögat att kännas en bredd.

Ett mycket bra knep att minnas när du inreder smala badrum är att dra ut på linjer och material för att uppnå en större känsla.

För vi har ofta fått frågan om man kan ha stora format i litet badrum. Svaret är absolut – se bara hur i detta badrum två stenblock av statuarietto som är placerade spegelvänt mot varandra i bredd och det fungerar utmärkt!

Notera även hur platsbyggd förvaring ovan ger naturlig och diskret känslan samtidigt som den möjliggör att badrummet upplevs tomt på småprylar. Platsbyggda och nästan dolda förvaringsskåp är anledningen till att minimalistiska badrum fungerar i verkligheten. Så glöm inte bort detta om du önskar få till denna stil i ditt badrum…

En annan detalj vi gillar är hur badrummet är en mix av stilar, men ändå minimalistiskt i sin framtoning. Här samsas en 1950-tals spegel med guldig ram och svarta blandare, mixen ger karaktär och speglar två personer som bor här. Det perfekta blir när materialen lyfter varandra och mycket tack vare de putsade väggarna som tonar ner det något hårda i statuarietto tillsammans med svarta detaljerna.

Måste allt vara i svart om blandarna är det? Svaret är tydligt nej – här är vattenlås, överfyllnadsskydd och även avloppsrör till tassbadkaret i krom utan att bryta varken stil eller känslan.

Till sist, notera att golvet är i trä. Det är som vi skrivit så många gånger förut, vanligt ute i Europa men här i Sverige rekommenderar vi alltid att istället välja träklinkers eller varför inte låta marmorn gå ner på golvet också.

För mer av detta snygga badrum (inkl. mer om varje materialdel) kan du se hos Patricia här, här och här för att se före-bilderna!


Till sist – vill du se en snygg och snabbt renovering av wc-delen av detta badrum så hittar du det här. För visst är det snyggt med svart till allt det vita?

Foto av Patricia Goijens för Dieter Vander Velpen via Coco Lapine design.

Exit mobile version