Svarta väggar och mässingdetaljer

Badrumsinspiration - badrum carrara marmor black walls brass mässing photo paul massey hackett holland architects badrumsdrömmar feature

badrum carrara marmor black walls brass mässing photo paul massey hackett holland architects badrumsdrömmar feature

Mörka tider kräver mörka badrum tycker vi. Ibland är det bättre att bara sluta slåss mot det du ändå inte kan påverkar och omfamna det vackra i det istället. Precis så känner vi inför mörka badrum just nu. Inte bara för att det är trendigt, utan för att det är så snyggt!

Så vi tänkte visa ett pampigt, men retrosnyggt badrum ritat av Hackett Holland som verkligen prickar in alla trender men på ett ändå klassiskt sätt.

Vi älskar att de i detta badrum vänt upp-och-ner på färgerna och låtit golvet vara det ljusa och väggarna det mörka. Precis så kan du jobba för att få in mörkret utan att det tar över hela rummet. Den ljusa carraramarmorn ger badrummet en tyngd och låter det svarta bli till snygg detalj. På detta sätt får du en ljus grund som tillsammans med vita taket balanserar svarta målade väggar.

I just detta badrum har de ett fönster som plockar in dagsljus, men det tycker vi inte är ett krav för att våga mörka målade väggar. Jobba istället alltid med bra belysning så kan även ditt fönsterlösa badrum (plus vi lever i Sverige där dagsljus ändå inte alltid är att lita på..) få bli mörkt på snyggt sätt!

De små hexagonplattorna/mosaiken på golvet ger ytterligare liv – men knepigt spontant känner vi med den ljusa fogen som den kräver. Se till att impregnera ordentligt om du vill återskapa denna look hemma.

Här är ett annat badrum ritat av Hackett Holland som går i samma stil men i mer kaxig tappning – vilket föredrar du?

Ovan ser du Master bedroom i samma hus som också går i en dov och lyxig färgskala,  men här i gröna petroleumtoner. Underbart att spendera mörka dagar nerbäddad framför bra film och kopp Earl Grey så klart!

Foto av Paul Massey för Hackett Holland via Desire to Inspire.

Exit mobile version