Klassikt och kaxigt med mässing

Townhouse i Notting Hill, London, är en adress man inte tackar nej till. Här finns ett hem som flörtar kaxigt med grafiska mönster, klassiska element och varma metaller OCH med ett badrum som går i precis samma stil. Huset är inrett av inredare Suzy Hoodless, tillsammans med Hackett Holland arkitekter – många kockar som kokat ihop en snygg soppa tycker vi!

Vi älskar hur det klassiska 3D-mönstret i grafiska grå toner skapar synvilla och elegant möter det ljusa lite grova plankgolvet.

Tyvärr är detta inte en godkänd konstruktion enligt svenska normer (byggnormen kräver oftast att badrummet blir ett “eget” avgränsande rum med våtrumsklass) – men du kan skapa en liknande känsla med att göra en luftig inramning med glaspartier och låg tröskel. Extra snyggt vore då en skjutdörr som följer upp duschdörrarna i stil. Varför då inte också följa upp trappdelen med glasparti för en maximal luftig känsla?

Glasväggar kanske inte är det mest privata men här har de löst det med att sätta toaletten i en egen del med dörr. Detsamma gäller även duschen.

Vill du absolut göra som här så är inget omöjligt, men det kommer kräva lite extra försiktighetsåtgärd, extra bra ventilation och helst en friskrivning från försäkringsbolag vid ev. fuktskada. För då skapar du likt vissa hotell har gjort det.

Sen gillar vi lite extra mixen av klassiska detaljer i mässing till det moderna plåtbadkaret från Agape. En riktig dyrgrip som tillsammans med lammklädda fåtöljklassikern (av Finn Juhl om vi inte misstar oss) ger detta badrum en lyxig inramning.

En annan detalj som är genomtänkt är hur både duschdelen och toalettdelen fått putsade grå väggar som ger dessa en kubliknande känsla. Återigen förstärks rum-i-rummet med dessa.

Hela huset kan du se här och här. Vill du nörda ner dig i ritningar och mer detaljer så ska du spana in här.

Foto av Lucas Allen via House and Garden.

Exit mobile version