Art Deco badrum med flödig marmor och mässingdetaljer

Badrumsinspiration - art deco badrum marmor 15x15 vitt kakel svart fog brass massing photo tony powell water works georgetown badrumsdrommar feature

art deco badrum marmor 15x15 vitt kakel svart fog brass massing photo tony powell water works georgetown badrumsdrommar feature

Föreställ dig ett riktigt pampigt badrum, ta sen bort allt överflödigt överdåd och låt fokuset hamna på materialvalen enbart. Glöm med andra ord det vi säger; att möbler och småinredning gör badrummet, och gå all-in på väggar som tar över. Då får du detta badrum med en marmor i duschdelen som knockar vilken less-is-more vit lugn marmor som helst!

Så hur får du balansen att hålla? Jo genom att vara noga med en röd tråd genom hela badrummet.

I detta badrum (som för övrigt är enbart ett butiksbadrum på Waterworks i Georgetown, USA), har man låtit den grafiska färgskalan löpa hela vägen. Man har valt att mixa kakelstorlekar och betona dessa med en svart fog för effekt. Men viktigast är att ha koll på rangordningen som de olika materialvalen fått;

  1. Pampiga marmorplattorna i duschandelen är onekligen prio ett – det får t.o.m. hexagongolvet i marmor att stå tillbaka!
  2. Mässingdetaljerna som sätter ett snyggt och elegant blänk och som också mjukar upp de svart/vita tonerna med sin varma metallton.
  3. Valet att jobba med smala svarta bårdlister. Dessa ger en linjär betoning som styr blicken till brösthöjd.
  4. De enkla vita kakelplattorna som är finns i 15×15, 7,5×15 och 10×10. Dessutom har de satt hörnplattor som ger alla ytterhörn mjuk övergång samt höga sockelplattor närmast golvet.

Vi hade här kanske nöjd oss med enbart vita 15×15 eller om vi ändå ville ha avlånga ovanför bröstlisten, så hade vi valt 10×20 alt. 7,5×15 på väggarna och struntat i att mixa dessa med 10×10. Men så är vi också lite mer “lagom” i vår smak än amerikaner.

Den svarta fogen är lite otippad till denna look men ger ett mycket snyggt intryck och gör badrummets stil ett snäpp kaxigare än om man hade valt en mörkgrå fog!

Visst kan vi här saknar förvaringen (det är ju trots allt en butiksutställning och inte “riktigt” badrum) men samtidigt är det väldigt befriande att få se ett stort badrum som bara tar för sig utan att ge oss miljoner förvaringsmöjligheter tillbaka.

En bra tankeställare när vi allt som ofta börjar med att sätta förvaring högst på vår lista över vad vårt badrumsdröm ska innehålla. Dels för att mycket förvaring också ger dig möjlighet att hamstra skönhetsprodukter som inte alltid mår bra av badrummets fuktiga och varma miljö, men också för att mycket textilier (handdukar m.m.) binder fukten i badrummet längre än nödvändigt.

Sist men inte minst, älskar vi det lite muminklumpiga badkaret med tassar i porslin! Underbart med en sådan mjuk form fast den samtidigt är rejält satt och kräver sin plats.

Foto av Tony Powell för Waterworks via The Perfect BathThis Is Glamorous och Chelsea Design Quarter.

Exit mobile version