Välvd vägg i badrum med stuckatur

Badrumsinspiration - sekelskifte badrum inspiration marmor massing grevgatan25 lagerlinds badrumsdrommar feature

sekelskifte badrum inspiration marmor massing grevgatan25 lagerlinds badrumsdrommar feature

I många äldre hus, och lägenheter, är det inte ovanligt att badrummet ligger i anslutning till trapphuset och därmed har en välvd vägg. En snygg och charmig detalj som kan ställa till det om du vill ha ett helkaklat badrum!

Ofta är dessutom badrummet knepigt i formen utöver det – precis som i denna pampiga sekelskiftesvåning där badrummet är avlångt och smalt. Se och inspireras hur de löst det i detta fall!

Detta badrum har de valt en rustik vit 10x10cm kakelplatta och satt den i halvförband med en fog (dvs. ett steg mörkare än ljusgrå). En fördel med storleksvalet är att denna kakelplanta även passar på den välvda väggen. För som du ser nedan är den välvda väggen rätt rund.

En annan detalj detta badrum har är stuckaturen som löper längst med väggen mot taket i hela badrummet. Något som annars inte brukar finns i badrum så ofta. Spana även in halvpelaren som syns i spegeln ovanför tvättstället. Pampigt och minst sagt annorlunda att se i badrum!

Den lilla frisen som bildar nästan en “matta” i mitten på golvet som gör att vi misstänker att detta badrum ursprungligen är renoverat för flera år sen men nyligen fått sig en ansiktslyftning med ny badrumsmöbel, wc och blandare samt detaljer i mässing. Detta är både ett smart och effektivt sätt att uppdatera ditt befintliga badrum på!

Tips! Här hade det varit mycket snyggare om även duschstången och den tråkiga handdukstorken byts ut tycker vi.

Stången hade vi nog helt tagit bort, då det redan sitter en glasvägg på badkaret – men hade vi behållt den hade vi valt en variant i mässing istället. När det gäller handdukstorken så går det att hitta flera varianter i mässing, men här hade vi istället satsat på svart. Dels för det skulle ge detta klassiska badrum en lite kaxig detalj, men främst för svart handdukstork passa snyggt ihop med mässing och den lite mörkare fogen som nu finns i badrummet.

Den lilla toaletten nedan, går i samma stil som badrummet men här är det istället stora skivor av carraramarmor. Lyxigt och snyggt att välja det på en liten gästtoalett!

Däremot hade vi gärna sett en mild grå nyans, som i rummet intill, ovanför carraramarmorn på väggarna istället för vitt. Det hade gett en snyggare inramning av den vita marmorn, men även gett gästtoaletten en mindre “trång-och-hög” känsla som lätt infinner sig i smala rum med hög takhöjd.

Foto från Lagerlings med styling av Scandinavian homes (där du kan se mer av den pampiga våningen!).

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version