Milda färger och terrazzo i vacker mix

Badrumsinspiration - bathroom badrum inspiration rosa turkos terrazzo marcante testa foto ripamonti badrumsdrömmar feature

bathroom badrum inspiration rosa turkos terrazzo marcante testa foto ripamonti badrumsdrömmar feature

Föreställ dig badrum i milda färgtoner som är kaxiga nog för att ta plats, lägg till svarta accenter och moderna material – då får du underbara badrum signerade italienska arkitektbyrån Marcante Testa (del av UdA Architetti).

Dessa badrum ger verkligen härlig inspiration och bekräftar att målade väggar (och tak!) är helrätt i badrum. För visst känns det lite som att träda in i en eklektisk serievärld full av överraskande materialval och kombinationer man inte alltid förknippar med badrum?

Bägge badrummen (och våningen i stort) jobbar med milda färgtoner som lyfter varandra och ger en sober effekt som känns lyxig trots sin lekfullhet. Här är lite tips på vad du ska tänka på vid färgval:

Om du vill välja flera färger att jobba med som i dessa badrum, ska du se till att välja kulörer som alla ligger i samma nyans – dvs. har samma nivå av svart/vitt i sig. Det kommer ge ditt badrum en harmonisk känsla oavsett hur många färger du blandar.

För visst är det snyggt att se de olika färgerna ta plats utan att de konkurrerar med varandra? Samtidigt som de svarta metalldetaljerna såsom blandare, handtag och inte minst stålramarna för glasväggarna gör att stilen blir lite tuffare tycker vi.

Sen älskar vi att de plockat in terrazzogolv som olika färgfält i badrummen. Plus vi älskar den asymmetriska runda spegeln med sidospegel lite extra för dess oväntande form.

Vi har tidigare visat flera av badrum av Ud Architetti – dessa hittar du här. Passa även på att se mer av denna underbara våning i Turin här!

Foto Carola Ripamonti för A. Marcante/ A. Testa with special thanx.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Exit mobile version