Gråblått badrum med vackra snickerier

Badrumsinspiration - badrum inspiration ljusblått foto Sean Litchfield tvättställ marmor

Många är rädda för de lite kallare nyanserna i ett badrum, för de påverkar vår sinnesstämning och även vår hud som läser undermedvetet av färgernas våglängd. Så att du fryser lättare i ett blått rum är inte inbillning.

Här har vi däremot ett exemplariskt badrum som visar att det absolut inte behöver kännas kallt och kalt bara för att det målat med en färg åt en den blå nyansen. De snirkliga snickerierna tillsammans med rätt belysning, ger en ombonad känsla som känns både ljus och fräsch.

Som du ser är det väldigt många olika material och färger i detta badrum. Det finns absolut inte några oskrivna regler om hur många färger du kan använda utan att det blir fel eller rätt, utan det handlar snarare om att hitta rätt nyanser och hur du använder dessa på rätt sätt.

Här är kommoden är förmodligen platsbyggt och målad i samma nyans som väggarna. Vi skriver ganska ofta här på bloggen som tips, på Instagram och på Facebook, är att bygga din egen kommod av gamla möbler.

Kolla in detta inlägg, eller inlägget från “Sommar med Ernst” där ett gammalt skrivbord från vinden får en förvandling.

Vi tycker det är ett fantastiskt badrum och att fler sekelskiftesbadrum borde se ut så här. Det är inte heller några problem med att hitta keramiska plattor som ser ut som spegelpanel och snygga lister.

Vi har tidigare gjort ett inlägg om färgers påverkan i badrummet. Som du kan läsa mer om här.

Foto av Sean Litchfield.

Exit mobile version