Ljust, elegant och modernt för den kräsne

Badrumsinspiration - badrum inspiration carrara badrumsmöbel mässing blandare strandvägen per jansson feature

badrum inspiration carrara badrumsmöbel mässing blandare strandvägen per jansson feature

Det finns en färgskala som aldrig går ur tiden och det är ljust elegant med hundra subtila nyanser av äggskal, beige, greige och allt däremellan. En lyxig variant av “ljust & fräscht” kan man säga men så mycket mer sofistikerad än så. Stilen (jag kallar den Trés chic) är tidlös och dyr – den förutsätter ett hantverkskunnande som är avgörande.

Intill Strandvägen här i Stockholm, säljs en våning som har just allt detta. Givetvis ville vi spana in badrummen!

Det mindre badrummet går helt i elegant carraramarmor. Stora plattor/skivor på väggarna till ca 2,5m höjd och på golvet 30x30cm plattor med svarta tozzetter i hörnen.

Men sen kommer vi till badrummets juvel – badrumsmöbeln helt klädd i carraramamor med en låda. Något vi sett i många internationella badrum men inte riktigt stött på i svenska badrum vi sett. Äntligen lite wow-effekt i all denna carraratrend!

Tolka oss rätt – vi älskar carrara i dess flesta former –  men vi har också sett hur denna marmortrend urholkat carramarmorn som nästan för många numera upplevs som tjatig. Oförtjänt då det egentligen handlar om att man inte tagit tillvara den vackra stenens potential.

Så hur lyckas man med att få in carraramarmorn idag? Svaret är balans, genomtänka lösningar och låta stenen göra det den bäst gör. Nämligen spela med andra material som lyfter den – för carrara är, och kommer förbli, ett klassiskt material som tål att åldras om du låter den göra det!

Ovan är Master badrum där tonerna istället är satta av den ljusa sandstenen på golvet som lyfts upp i sockel också. Sandstenen fortsätter även in i bastun intill (ångbastu gissar vi) och är där på väggarna också. I övrigt är väggarna målade vitt matt – bra val som gör att snickerierna på fönstret blir en naturlig del av väggarna. Väl värt att tänka på om du har vackert fönster du vill integrera i minimalistisk stil.

Vid första anblicken kan badrumsmöblerna kännas lite väl släta och raka till denna våning, men trots att vi hellre sett en större kommod istället för väggskåpet intill, så plockar träslaget vackert och elegant upp det varma i badrummet.

Vi börjar ju återigen se allt mer borstad stål på blandare och så även här. Att välja borstad yta ger ett diskretare intryck och perfekt för dig som vill tona ner blandarnas plats!

En annan snygg detalj som verkligen betonar materialens lyxiga och eleganta känsla är att ovanför tvättstället är det satt en hel skiva istället för kakel eller målade ytan som är intill. Stänkskyddet blir här nästan en fortsättning på tvättstället som sen övergår i spegel. Snyggt!

Nedan ser du våningen i övrigt; notera hur samma träslag, marmor och vita väggar återkommer – uppblandat med moderna möbler och konst. Men även hur de mixat mässing (gardinstång och fönstervred) med krom och borstad stål (belysning m.m.), precis som i badrummen där ena fått mässing och andra borstad stål.

Här hittar du mer bilder.

Foto av Robin Vasseghi för Per Jansson fastighetsförmedling.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version