Halvkaklat och minimalism i badrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration montana badrumsmöbel vitt15x15 foto fantastic frank badrumsdrommar feature

badrum inspiration montana badrumsmöbel vitt15x15 foto fantastic frank badrumsdrommar feature

Har du funderat på hur vita 15x15cm kakel aldrig verkar upphöra att dyka upp? Och hur halvkaklat är allt vanligare? I dessa två minimalistiska badrum får du ytterligare två anledningar till att detta vita standardkakel inte är “ute” än på länge och målade väggar visst är stilgrepp som tål att upprepas.

I detta moderna och stilfulla hem är det två badrum som bägge kretsar kring vitt enkelt kakel, hexagoner och klassiska retrodetaljer som känns helrätt – både idag och som bakgrund mot husets 1960-tal.

Ena badrummet går i svarta detaljer – fog, blandare och belysning. Här är det halvkaklat samt ett fönster (som vetter mot sovrummet!) som blir en extra detalj också.

Men mest gillar vi hur de plockat upp carraramarmorn från golvet och låtit en grund hylla gå i L-form mot duschen för att skapa en smart avlastningsyta. Egentligen en funktionell detalj som den vägghängda toaletten kräver (för ev. framtida inspektion), men som gjort ett steg längre till att de badrummet snygg inramning. För här har man valt en diskret pneumatisk spolknapp i svart och då måste inspektionslucka finnas upptill istället för via spolknappen. Detaljer, detaljer, detaljer och lite nördig kunskap som gör att badrum blir perfekta.

Och visst känns detta klassiska spegelskåp, sk. Dahlénskåpet, igen? Men här upplevs det mer som en genomtänkt detalj snarare än påtvingat måste som det ofta varit tidigare. Ibland behöver bra design få ny kontext för att uppskattas!

Det andra badrummet har samma materialval men kretsar här kring vita/ljusa detaljer – fog, blandare och belysning. Här är den ljusgrå färgen inte på väggarna utan på klassiska Montana-möblerna som nu återigen börjar dyka upp överallt.

Även här har man byggt en liten skiljevägg mot duschen som vi tycker ger en snygg inramning av badrumsmöbeln. För genom att enbart göra väggen lika djup som tvättstället blir känslan ändå luftig och inte trång.

I detta badrum är belysningen nättare och vi gillar lite extra de vita porslinskrokarna som syns i spegeln!

Nedan ser du hur övriga hemmet är inrett och att stilen i badrummet känns rätt till. Här kan du också se hela hemmet!

Foto från Fantastic Frank.

SaveSave

SaveSave

Exit mobile version