Smakfullt i avlångt badrum

badrumsinspiration vittx metrokakel badrum kommod teak carrara midcentury design badrumsbelysning helsinki foto linda bergroth badrumsdrommar

För dig som följer inredningsbloggar är detta badrum i Helsingfors, stylat av Linda Bergroth, ingen nyhet. Men för dig som missat det är detta verkligen en badrumsdröm du inte får missa. Det är egentligen lite knepigt badrum sett bara på planlösningen. Men det rymmer vackert fönster, bastu(!) och inte minst ett inkaklat badrum. Då har jag inte ens nämnt det bästa ur min synvinkel – badrumskommoden!

Avlångt badrum med stil

Detta badrum kan nog ha haft sina utmaningar när det planerades. Men materialvalen, inredningen och de annorlunda detaljerna lyfter allt till mycket lyckat exempel. För visst är det så att det är stämningen och känslan i badrummet som egentligen sätter betyg på badrummet. Ett praktiskt badrum utan charm är inte värt hälften så mycket, eller vad säger du?

Kommod i teak

Det som mest sticker ut i detta badrum är kommoden som är byggt av en gammal teakskänk från 1950-talet. Kommodens stil i Midcentury Design är perfekt detalj som ger hela badrummet en charm. Perfekt möbel att inspireras av (finns många att hitta på andrahandsmarknaden), lägg på en måttbeställd stenskiva och ställ ett ovanpåliggande tvättställ.

Vips så har badrummet fått något helt unikt utan att det behöver inte alls bli så många kronor för denna annorlunda lösning. Allt beror på vilka material du väljer samt hur du satsar på detaljerna. Extra stilrent blir det som här med inbyggd tvättställsblandare på väggen.

Avlångt badrum ger andra möjligheter

Det finns visserligen en del sanning att ett avlångt badrum är lite knepigare att inreda än ett som är mer “tjockt”. Men detta badrum är ett inspirerande exempel på hur den avlånga formen är till fördel. Det lönar sig att bygga efter förutsättningarna istället för att streta emot.

En detalj som som är extra kul är de valt att kakla taket delvis med de fasade 7,5x15cm kakel. Golvets mönstrade plattor skapar en 3D-effekt som lyfter rummet ytterligare. Visst påminner det om detta badrummet i Grekland?

Annorlunda badrumsbelysning

I detta badrum har man valt svarta stallamporna i tak och på vägg som badrumsbelysning. Badrumslamporna bryter fint mot det vita och får besökaren att lyfta blicken lite extra. Just välja utomhusbelysning till badrum är enkelt och smart sätt att få in annorlunda belysning i badrum.

Sen får du ju automatisk en högre IP-klass på belysningen. Här kan du läsa mer om belysning i badrum och vad de olika IP-klasserna innebär samt varför du måste ha koll på dessa till ditt badrum.

Foto av Linda Bergroth via Flodeau.

Exit mobile version