Carraramarmor, teak och svart i badrum

Badrumsinspiration - Modernt badrum i carrara, teak och svarta målade väggar.

Som du kanske märkt så är vi svaga för trä i badrum. Det helt enkelt den där lite lyxigare och mer ombonande känslan vi älskar – framför allt i kombination med moderna materialval och strama linjer. Tänk dig en snyggt designad 1950-tals villa på kullarna i L.A. med fantastisk utsikt. Lite hemmet där en cool filmstjärna bor och vi fått spana in i hennes badrum.

Så är känslan i Oban House ritat av David Watson Architect i Melbourne, Australien, där detta badrum finns!

Visst är badrummets förutsättningar lite speciella då husets arkitektur gör att badrum här genast blir pampigare och coolare än om du skulle ge dig på att återskapa känslan i “vanlig” lägenhetsvåning. MEN det betyder inte att det inte går att få till känslan i stora drag!

Materialvalen carraramarmor, mörka väggar och teak gör hela looken i badrummet, och det går att få till oavsett badrumsstorlek egentligen.

Så älskar du denna stil ska du se till att välja bort kakel på väggarna och välj istället målade ytor i större delen av rummet. Välj då med fördel en mörk kulör, t.ex. mörkmörk grå eller mörkmörk brun, för att ska en vacker fond till den inredning du väljer.

I dusch- eller badkarsdelen kan du istället för träväggar som här, välja att jobba med antingen träklinkers eller bara fortsätta med målade väggarna även där. Då blir badkarsdelen lite extra framträdande och får en mindre “badrummig” look som kontrast till duschdelen där samma golvplatta fortsätter upp på väggarna.

Carraramarmor sparar du istället till tvättställsdelen så den får maximal effekt skapar en egen del i badrummet som här. Följ upp med stor spegeldel som också går från vägg till vägg som i denna tvättställsnisch.

Trädetaljerna kan du plocka in i form av en “vanlig” möbel eller som öppna hyllor där du förvarar handdukarna, skönhetsprodukterna och småsakerna. Det tillsammans med den mörka väggkulören gör att alla saker får en extra inramning och ger denna lyxiga look.

Tänk på att även om du väljer riktigt mörka väggar i badrummet, så blir det i slutändan rätt lite av dessa som syns när väl alla saker är på plats. Inte minst för att merparten är inredningen i t.ex. detta badrum är vita eller ljusa saker såsom badkar, carraramarmor, spegel m.m.

Nedan ser du hur resten av huset ser ut. Mer bilder hittar du här.

Foto från Agushi via Workroom.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Exit mobile version