Underbara badrum på Ett Hem i Stockholm

För dig som älskar inredning och att resa, är det omöjligt att ha missat det vackra lilla hotellet på 12 rum som har det enkla namnet ‘Ett Hem’. Stilmässigt perfekt komponerat inredning under ledning av Ilse Crawford, London. En maximalt lyxig atmosfär som ändå känns som hemma. Eller som du önskar att hemma var med servicenivå utöver det vanliga. Inte minst badrum som alltid är inbjudande och snygga!


Arts & Crafts anda på Ett hem i Stockholm

Ett Hem öppnades 2012 i ett ståtligt tegelhus i Arts & Crafts anda (föregångaren till jugend) från 1910 i Lärkstan, Stockholm. Huset var tidigare ett just privat hem och den andan har varit röda tråden i allt som hotellet står för idag. Här har jag samlat några av hotellets badrum som garanterat kommer få dig inspirerad.

Uppdatering! Slutet på augusti 2022 öppnade Ett Hem en ny del i samma anda. Här är ett av badrummen som även plockat in underbart Kleinblått kakel.

Kalksten, carrara och mässing i badrum på Ett Hem

Badrummen på Ett Hem är olika för att följa upp rummens olika karaktär och stil, men materialvalen är samma och knyter ihop allt på mycket elegant sätt. Det är natursten i form av kalksten eller carraramarmor, mässing och milda toner av varm ljusgrå.

Detaljer i slitet trä och vitt följer upp denna lugna känsla och ger badrummen en touch av wabi sabi som balanserar ned det strama.

Färgskalan är signifikant för Ilse Crawford som alltid jobbar med mild palett av naturfärger som tål att åldras.

Ett knep som hjälper dig att lyckas med att inreda ett tidlöst och snyggt badrum, är att mixa klassiskt, gammalt med nytt och modernt. Det gör att badrummet håller över tid och stilen hålls ihop även när du slänger in accenter i detaljer och möbler. Något som Ilse Crawford är ett proffs utan dess like på och jag älskar att se hennes verk.

Jag misstänker att det inte bara är jag som blivit inspirerade av materialvalen. För visst påminner dessa två små badrum om badrummet ovan i färgskala och materialval?

Så om du önskar få till denna stil så fokusera på att hitta rätt nyanser av grundkulören du gillar och sen köra på få utvalda materialval som knyter an dessa. En varmgrå alt. greige är alltid tacksamt att jobba med då – spana in de brittiska färgleverantörerna som är skickliga på just det. Där är halva jobbet redan gjort åt dig!

Att tänka på vid badkar i sovrum

Drömmer du också om ett fristående badkar i sovrummet? En knepig fråga så innan du gör det hemma, kom ihåg att det sätter rätt hårda krav för att fungera bra i praktiken. Främst ventilationen men också fuktrisken. Men inget är omöjligt så ta hjälp av skickliga hantverkare så går det mesta att lösa.

Minns du detta hem som också hade badkar i sovrummet?

Badkar med toppskiva i marmor

En annan detalj jag börjar se allt mer i svenska badrum är det inbyggda badkaret med toppskiva i stenskiva som nedan. Detta är rätt vanligt i amerikanska och brittiska hem men här i Sverige är det inte så vanligt (än iaf).

Att på detta sätt rama in badkaret gör att du både döljer och samtidigt framhäver det. Stenbeklädnaden gör att badkaret verkligen känns som en pjäs. Fokus ändras från den vita emaljen till själva lyxiga badkänslan. Plus att du själv kan styra hur breda kanter för avställningsyta du önskar, vilken är snyggt att t.ex. ta tillvara en större nisch för badkaret. Viktig att tänka på är att placera en inspektionslucka så att du kan nå avloppet vid behov. Den kan med fördel göras dold om du verkligen vill ha det stilrent.

Perfekt detalj att plocka in om du väljer att jobba med tydlig natursten på väggarna och inte vill att bryta helhetskänslan!

Ansvarig för genomförandet var Landström Arkitekter så kika på deras sida för fler bilder från Ett Hem. Missa inte “utedasset” som är en smått oväntad detalj…

Nedan ser du några av de sociala delar på hotellet och här kan du även få en liten guidad tur in i denna vackra värld.

Foto av Magnus Mårding för Ett Hem och foto av Paul Massey för House & Garden.

.

Exit mobile version