Modernt badrum i rosa, betong och marmor

Badrumsinspiration - badrum inspiration rosa grått betong marmor bathroom inspo bruzkus batek architects photo jens bösenberg badrumsdrommar feature

badrum inspiration rosa grått betong marmor bathroom inspo bruzkus batek architects photo jens bösenberg badrumsdrommar feature

Färg i badrum kan ser olika ut – vanligast när man säger “färg” så blir de flera lite oroliga och ser framför sig knallturkosa väggar eller röd mosaik deluxe. Men färg är ju egentligen varsomhelst (förutom kanske vitt, grått och svart som är de “färger” vi är vana att se mest).

Så därför tycker vi det är kul att få visa hur du kan jobba med färg i badrummet utan att för den skull skapa en gullig eller utmanande look som krockar med resten av ditt minimalistiska hem!

Badrum i rosa, betong, marmor och krom

Detta badrum i rosa, betong och marmor är ritat av Bruzkus Batek Architects och finns i Ester Bruzkus (en av grundarna) hem i Berlin. Först och främst är det kul att se hur de jobbat med tre ganska olika material och hur dessa på mycket fint sätt kompletterar varandra här.

Betong, här troligtvis tadelakt, på golvet som sen möter en flödig marmor och slutligen mjukas upp med en vacker mild rosa på den platsbyggda förvaringen som måste svälja enorma mängder prylar. Bäst av allt är att dessa lackade snickerier lätt går att göra i vilken kulör du önskar och passar just ditt hem!

Varför inte välja en mild grågrön nyans om du gillar gröna färgskalan eller ta en mörk midnattsblå för mer effekt om du är mer sugen på det. För både betong och marmorn skulle passa lika snyggt till alla kulörer i stort sett – och när du tröttnat, kan du plocka ner luckorna och lämna in hos lackerare för ny kulör.

Och nästa gång kan du ju antingen satsa på en lugnare eller starkare färgskala. Vi skulle då vilja slå ett slag för trendigt senapsgult som vi tycker är så snyggt till grått!

En annan snygg detalj är att taket i badrummet inte är vitmålat utan lämnat som den ruffiga grundbetongen som det är. En detalj som hjälper till alla balansera det “gulliga” rosa med det ruffiga industriella i badrummet!

Taket är för övrigt i samma råa betong genom hela våningen som du kan se nedan.

Här kan du se våningen i sin helhet – den är verkligen en inspiration i starka kulörer och moderna inslag med möbelklassiker från 1950- och 1960-talet!

Photography by Jens Bösenberg via Trendland.

Exit mobile version